Nebati'den ''gıda fiyatları mercek altında'' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısının ardından açıklama yaptı. Gıda ve tarım ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı arz ve fiyatlarına ilişkin gelişmelerin mercek altına alındığını söyledi. "Önümüzdeki dönemde de tüm tedbirlerin ilgili kurumlarla koordine içinde alınarak, gıdaya erişim güvenliğinin sürdürüleceği vurgulanmıştır." dedi.

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplandı. Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve komite üyeleri katıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gıda ve tarım ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı arz ve fiyatlarına ilişkin gelişmelerin kapsamlı bir şekilde mercek altına alındığını söyledi.

Bakan Nebati, "Önümüzdeki dönemde de gereken tüm tedbirlerin ilgili kurumlarla güçlü bir koordinasyon içinde alınarak, gıdaya erişim güvenliğinin sürdürüleceği vurgulanmıştır." diye kaydetti.

Tarımsal ürünlerde üretici ve hal fiyatları ile perakende fiyatları arasındaki farkın nedenlerinin araştırılması için alt komite kurulacağını da belirtti.

# Bir # Tarım # nureddin nebati # Ticaret Bakanı Mehmet Muş # Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati # Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci