Azerbaycan’ın Paris Büyükelçiliği Ermeni grupların saldırısına uğradı

Fransa’da yaşayan bir grup Ermeni, Azerbaycan'ın Paris Büyükelçiliğine saldırdı. Büyükelçilik binasına girmeye çalışan saldırganların, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını yaktığı bildirildi. Elçi saldırısına Fransız polisinin müdahale etmemesi de tepki topladı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar sürerken, Fransa’da yaşayan bir grup Ermeni, Azerbaycan'ın Paris Büyükelçiliğine saldırdı.

Azerbaycan'ın Paris Büyükelçisi Rahman Mustafayev, büyükelçilik binasına yapılan saldırıyı sosyal medyadan görüntüsünü paylaşarak duyurdu.

Olaya ilişkin görüntüde, büyükelçiliğin önünde aralarında Ermenistan bayrağını omuzlarında taşıyanların da bulunduğu kalabalık bir grup görülüyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın posterlerini ateşe veren Ermeni grup daha sonra elçilik binasına yöneliyor. Binanın önündeki barikatı sökerek geçen 2 kişi, kapıyı tekmeliyor ve barikatla kapıyı kırma girişiminde bulunuyor.

Büyükelçi Mustafayev, paylaşımına Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u da etiketleyerek, büyükelçilikleri korumayan Fransa yönetimine tepki gösterdi. Mustafayev, bu durumun Fransa için utanç kaynağı olduğuna işaret etti.

Ermenistan’ın artan kışkırtmaları sonrası Azerbaycan Ordusu, sınır bölgelerde operasyon başlatmıştı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, operasyonda 400’den fazla Ermenistan askerinin etkisiz hale getirildiğini ve cephanelikler ve hava savunma sistemlerinin imha edildiğini açıklamıştı.

# erdoğan # Azerbaycan # fransa # Bir # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # Ermenistan # ermeni # Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev # Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron # azerbaycan savunma bakanlığı # azerbaycan paris büyükelçiliği