Erdoğan'dan New York'ta yoğun diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Millet Genel Kurulu’nunda diploması trafiğini sürdürdü. Erdoğan, New York'ta Almanya, Fransa, İsrail, Japonya ve Ürdün’ün de aralarında olduğu çok sayıda ülke lideriyle ikili görüşmeler yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Türkevi’nde FIFA Başkanı İnfantino’yu kabul etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği New York’ta devlet ve hükümet başkanlarıyla diplomasi trafiğine devam etti.

Asya'dan Avrupa'ya, Orta Doğu'dan Amerika kıtasına dünya liderleriyle iki görüşmeler yapan Erdoğan, bazı liderleri New York’taki Türkevi'nde kabul ederken, bazılarıyla da BM Genel Merkezi'nde görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kapsamda Ürdün Kralı 2. Abdullah, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed El-Menfi, Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad Muhammed El-Alimi, Guatemala Cumhurbaşkanı Alejandro Eduardo Falla, Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail Başbakanı Yair Lapid ve Japonya Başbakanı Kişida Fumio ile Türkevi'nde bir araya geldi. Erdoğan Türkevi'nde, ABD'li Senatörler Lindsey Graham ve Chris Coons ile ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’i de kabul etti.

Ayrıca, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde görüştü.

Görüşmelerde ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi’nde FIFA Başkanı Gianni İnfantino’yu da kabul etti. İnfantino, Erdoğan'a üzerinde isminin yazılı olduğu olduğu FIFA2022 Dünya Kupası resmi topunu hediye etti.

Infantino, bu toptan sadece bir tane üretildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başka yok yani.” diyerek yazıyı kameralara gösterdi.

# abd # ankara # amerika # erdoğan # israil # cumhurbaşkanı # almanya # new york # fransa # japonya # avrupa # Ürdün # fifa # Bir # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres # FIFA Başkanı Gianni Infantino # Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov # Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto