Doğu Karadeniz'e kuvvetli yağış uyarısı

Sonbahar gelmesiyle soğuk havalar kendini hissettirdi. Uludağ ve Kayseri’ye mevsimin ilk karı düşerken yurdun genelinden de yağış haberleri geldi. Meteoroloji ise vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Havalar soğudu, kışlık kıyafetler çıktı. Hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normallerinin altına düştü.

İstanbullular haftaya soğuk havayla başladı ardından ise yağmura yakalandı.

Hava sıcaklıkları hızla düşmeye devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni raporunu yayımladı. Buna göre yurdun büyük bir bölümünde yağışlar etkisini gösterecek.

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da mevsimin ilk kar yağışı başladı. Yağış nedeniyle bölgedeki otel ve pistler ile teleferik tesislerinin çatıları kısmen beyaz örtüyle kaplandı.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes Dağı'nda da durum farklı değildi, yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz için de kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde sağanak sonucu sel oldu. Akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, Yeniyaylacık köyünde sele yol açtı..

# türkiye # meteoroloji # kayseri # Meteoroloji Genel Müdürlüğü # sonbahar # Bir # Nevşehir # ilk # sel # uludağ # erciyes dağı # soğuk hava # Gülşehir