Rusya'ya katılma referandumu: Halk bayraklarıyla sandığa koştu

Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerinde, Zaporijya ve Herson bölgelerinde Rusya’ya bağlanmak için planlanan referandumlar başladı. Halk ellerinde Rus bayraklarıyla referanduma katılım gösterdi.

Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerinde, Zaporijya ve Herson bölgelerinde Rusya’ya bağlanmak için planlanan referandumlar başladı. Halk ellerinde Rus bayraklarıyla referanduma katılım gösterdi. Caddelerede Rus bayraklı araçların konvoy yaptığı gözüktü.

Referandum öncesi güvenlik güçleri oy kullanılacak yerlerde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Bomba imha ekipleri oylamanın yapılacağı yerleri detaylıca aradı.

Rusya sınırında da halk, referandumdan önce binlerce mum yakarak referandumda evet çağrısı yaptı. 

Oylama 27 Eylül'e kadar beş gün devam edecek ve güvenlik nedeniyle ilk dört gün evlerde, sadece son gün sandıklarda ev sahipliği yapacak.

Mültecilerin haklarını güvence altına almak için Rusya genelinde sandıklar kuruldu ve saatler önce Rusya'nın doğusundaki il ve bölgelerde sandıkların kapıları açıldı.

# rusya # ilk # son # eylül # Rusya Ukrayna # ukrayna rusya gerilimi # Donetsk # Luhansk # rusya'ya katılma referandumu açıklaması # rusya'ya katılma referandumu başladı mı # rusya'ya katılma referandumu bitiş tarihi # rusya referandum # rusya'ya katılma referandumu canlı # zaprojiya