Neo-nazilerden arındırılan bölgeler Rusya'ya katılmak için sandık başında

Donetsk Halk Cumhuriyeti, Lugansk Halk Cumhuriyeti, Zaporojye ve Herson'da Rusya'ya katılım referandumları başladı. Oylama 27 Eylül tarihine kadar sürecek. Rusya'nın bazı kentlerindeki sığınmacılar için de sandıklar kuruldu.

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı operasyon sonrası Neo-nazilerden arındırılan bölgeler Rusya'ya katılmak için referandum sürecini başlattı.

Donetsk Halk Cumhuriyeti, Lugansk Halk Cumhuriyeti, Zaporojye ve Herson'da Rusya'ya katılım referandumları başladı.

Oylama 27 Eylül tarihine kadar sürecek. Öte yandan Rusya'nın bazı kentlerinde de sığınmacılar için sandıklar açıldı.

Herson Merkez Seçim Komisyonu, oylamaya yaklaşık 750 bin seçmenin katılmasını beklediklerini belirtti.

Zaporojye bölgesinde listelerde 500 bin kişi yer alıyor. Donetsk'te ise bir buçuk milyon seçmene oy pusulası basıldı.

Referandum yapılan bölgelerden Rusya'ya giden sığınmacılar için de bulundukları kentlerde oy sandıkları konuldu.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov süreçle ilgili açıklama yaptı. Düzenlenen referandumların tamamen uluslararası hukuka uygun olduğunu vurguladı.

Lavrov, "Referandumlar bu topraklarda yaşayanların kendi kaderini tayin etme ve kendi medeniyet, kültürel ve dini geleneklerine göre yaşamını düzenleme konusundaki meşru haklarının hayata geçirilmesidir” ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı, Batı'nın Ukrayna'yı Rusya'nın güvenliğini tehdit edecek bir köprü başı olarak kullanmasına izin vermeyeceklerini de kaydetti.

Ukrayna'nın nihai olarak totaliter bir Nazi devletine dönüştüğüne dikkat çeken Lavrov, yıllardır aşırı milliyetçi taburlar için topyekün seferberlik yapıldığını söyledi.

# rusya # Ukrayna # Dışişleri Bakanı # batı # Bir # ilk # son # eylül # Rusya Ukrayna # ukrayna rusya gerilimi # Donetsk # Luhansk # rusya'ya katılma referandumu açıklaması # rusya'ya katılma referandumu başladı mı # rusya'ya katılma referandumu bitiş tarihi # rusya referandum # rusya'ya katılma referandumu canlı # zaprojiya