İzmir'de heyelan riski: Vatan Partisi o bölgede incelemeler yaptı

İzmir kent merkezindeki yer alan Cumhuriyet Mahallesi heyelan riski ile karşı karşıya. Atık depolama alanının baskısı nedeniyle ilerleyen toprak kayması can ve mal güvenliği tehdit eder noktaya geldi. Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz, mahalle muhtarıyla birlikte heyelan bölgesini inceledi. Çözüm için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı nezdinde girişimler yapılacağı belirtildi.

İzmir’in Çiğli ilçesindeki Harmandalı atık depolama sahasının meydana getirdiği heyelan can ve mal güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. 4,5 milyon nüfuslu kentin atıkları Harmandalı’nda depolanıyor. Hem de işletme süresi bitmesine rağmen.

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz, heyelan bölgesinde inleme yaptı. Cengiz’e Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Kazar eşlik etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Düzenli Atık Depolama Tesisi’nin neden olduğu toprak kayması Cumhuriyet Mahallesi’nin iç kesimlerine doğru ilerliyor. Cengiz, Vatan Partisi olarak çözüm için harekete geçtiklerini söyledi.

Cengiz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in heyelan bölgesinde asıl sorunu göz ardı ettiğini belirtti.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Kazar, bu ay İzmir Büyükşehir Belediye Meclisine sunulan Harmandalı raporunu değerlendirdi. Kazar, vahşi atık depolamanın hala devam ettiğini ifade etti.

Kazar, hükümetin de Cumhuriyet Mahallesi sakinlerini yalnız bıraktığını dile getirdi.

Vatan Partisi heyelan nedeniyle yaşanacak önemli risklerin ortadan kaldırılması için hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunacak.

# izmir # vatan partisi # çiğli # heyelan # harmandalı