FETÖ' nün mahrem yapılanmasına operasyon

İzmir merkezli 6 ilde Fethullahçı Terör Örgütünün kripto yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. FETÖ’nün askeri mahrem yapılanması içinde yer aldığı tespit edilen 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosunun Fethullahçı Terör Örgütü yönelik yürüttüğü ankesör soruşturmaları kapsamında bir operasyon daha düzenlendi. FETÖ’nün askeri mahrem yapılanması içinde yer aldığı değerlendirilen 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Polis şüphelilerin yakalanması için İzmir merkezli 6 ilde operasyonlar yaptı. Gözaltı kararı verilen 2'si muvazzaf 4 asker ile 12 eski askeri okul öğrencisinden 13'ü yakalandı.

Şüphelilerin ankesörlü, sabit/büfe hatlardan tek yönlü arandığı tespit edildi. Silahlı Kuvvetler içindeki yapılanmada görevli ancak bugüne kadar kendisini gizleyen şüphelilerin Mahrem İmamlarla olan ilişkisi HTS kayıtları ve tanık beyanlarına dayandırıldı.

Gözaltı kararı verilen şüphelilerinin 1'i Kara Kuvvetleri, 2'si Hava Kuvvetleri, 1'i Jandarma Genel Komutanlığına mensup 2'si muvazzaf 4 asker ile darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen 12 askeri okul öğrencisi olduğu belirtildi. 13 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda firari 3 şüpheliyi yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

# izmir # fetö # operasyon # terör # terör örgütü # Bir # askeri # Fethullahçı Terör Örgütü # kripto yapılanma