Türkiye-Rusya Altın Fırsatlar Buluşmaları başladı: ABD yaptırımları bu toplantıda delindi

Vatan Partisi Türkiye-Rusya ilişkilerini zirveye taşıyacak Altın Fırsatlar Buluşması'nın ilk toplantısını büyük katılımla düzenledi. Tarihi buluşmada Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya Moskova Hükümeti Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Bakanı Sergey Çeryomin, İstanbul Rusya Başkonsolosu Andrey Buravov, İş İnsanı Ethem Sancak, Eski GS Başkanı Ünal Aysal, onlarca Türk ve Rus iş insanı katıldı.

ABD'nin ambargolarla zayıflatmaya çalıştığı Türkiye- Rusya ekonomik ilişkilerini zirveye taşıayacak Türkiye-Rusya Altın Fırsatlar Buluşması'nın ilki Vatan Partisi ev sahipliğinde İstanbul'da yapıldı.

Tarihi buluşmaya Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Moskova Hükümeti Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Bakanı Sergey Çeryomin, İstanbul Rusya başkonsolosu Andrey Buravov, İş insanı Ethem Sancak, Eski GS Başkanı Ünal Aysal ve onlarca Türk ve Rus iş insanı katıldı.

Asya uygarlığının yükseldiğini söyleyen Perinçek, Rusya'ya uygulanan yaptırımın Türkiye'ye yaptırım olduğunu kaydetti.

Türkiye ve Rusya'nın birbiribni tamamlayan iki ülke olduğunu söyleyen Perinçek, hedeflenen ticaret hacminin iş birliğiyle daha da aşılacağını belirtti.


Moskova Hükümeti Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Bakanı Sergey Çeryomin ise daha güvenli ve refah bir hayat için iş birliği yapılması gerektiğini söyledi. "Sorumluluğumuz büyük." dedi.

Bakan Sergey Çeryomin Vatan Partisi'nin ortaya koyduğu stratejinin önemli olduğunu ve iki ülkenin karşılıklı yararı çok hızlı geliştirebileceğini ifade etti.

Altın Fırsatlar Buluşması'nda konuşan İstanbul Rusya başkonsolosu Andrey Buravov da iki ülkenin iş birliğine dikkat çekti. "Akkuyu iş birliğimizin simgesidir" dedi.

Konsolos Buravov İyi dost kara günde belli sözüyle iki ülke ilişkilerinin bugününü özetledi, geleciğimiz bir dedi.

Toplantı sırasında devlet bankalarının Mir kartlarına uyguladığı yaptırım haberi geldi. Bu durumu değerlendiren Perinçek, zaman kaybetmeden mir sisteminin tekrar devreye alınması gerektiğini kaydetti.

Rus Bakan Çeryomin de ABD yaptırımlarının iki ülke ilişkilerine zarar eremeyeceğini ifade etti.

# abd # türkiye # rusya # Perinçek # vatan partisi # Bir # yaptırım # Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek # Altın Fırsatlar # Mir sistemi