EYT ne zaman açıklanacak?

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışma tamamlandı. Ulusal Kanal'a konuşan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, çalışmayı Aralık ayının ilk haftası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını belirtti. Bilgin, kamudaki sözleşmeli personel, taşeron işçilere kadro ve geçici işçilerle ilgili çalışmaların da yıl bitmeden çözüleceğini söyledi.

Milyonların beklediği emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışmada gözler Aralık ayına çevrildi.

"EYT ARALIKTA MECLİS'TE"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtladı. Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışmanın tamamlandığını Aralık ayının ilk haftası da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunulacağını açıkladı:
 

- Çalışmamız teknik olarak bitti. Aralık ayının ilk haftasında Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz.

SÖZLEŞMELİLERE KADRO


Kamuda sözleşmeli olarak istihdam edilen personelin durumu, taşeron işçilere kadro meselesi ile ilgili de sorulara yanıt verdi  Çalışma Bakanı Bilgin:

- Sözleşmeli personel meselesi var. Bunlar 516 bin kişinin kadro haklarına kavuşması meselesidir. Onun çalışması bitti, zaman meselesi var. Sayın Cumhurbaşkanımız uygun olduğu zaman sunacağız. Memur konfederasyonlarımız ile de görüştük. Gelen taleplerle bir çalışma yaptık.


Bilgin, sözleşmeli çalışanların ardından geçici işçilerin durumunun çözüleceğini ardından da taşeron işçilere kadro sözünün yerine getirileceğini belirtti.

# erdoğan # Emeklilikte yaşa takılanlar # eyt # Bir # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # ilk # çalışma bakanı vedat bilgin # sözleşmeli personel