Soylu'dan Demirtaş’a tepki: Katil Demirtaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin’deki saldırıyı sözde kınayan terör tutuklusu Selahattin Demirtaş’a sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. "Demirtaş'a "katil" diyen Soylu, “Yakında Kandil'deki PKK yöneticisi kardeşi sarı torbaya girdiğinde aynı mesajı bekleriz” ifadelerini kullandı.

Terör tutuklusu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin’deki terör saldırısı ile ilgili sözde kınama mesajı yayınladı. Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alınca Soylu’dan yanıt gecikmedi.

İçişleri Bakanı Soylu, terör tutuklusu Demirtaş’ın sözde kınama mesajını alıntılayarak bir paylaşım yaptı. “Katil Demirtaş” diyen Soylu, Demirtaş’ın PKK’yı temize çektiğini söyledi:

- Katil Demirtaş! Daha geçen hafta terörist başını öven, 6-8 Ekim'in faili, cezaevinden Mersin’deki 'silahlı saldırıyı'(!) kınamış... O kadar iğrenç ve aşağılıksın ki, birlikte fail olduğun PKK'yı burada bile temize çıkarıyorsun. Çünkü en güçlü ortaklık, suç ortaklığıdır...


Demirtaş da İçişleri Bakanı’nın paylaşımına yanıt verdi. Demirtaş, “Hayrola Kirli? Ellerini ovuşturup beklerken karanlık siyasi hesapların boşa mı çıktı? O yüzden mi bu kadar öfkelisin?” dedi.

Demirtaş’ın paylaşımını alıntılayan Soylu da tepkisini sert bir şekilde dile getirdi. “Yakında Kandil'deki PKK yöneticisi kardeşi sarı torbaya girdiğinde aynı mesajı bekleriz” ifadelerini kullandı:

- Bunun gibilerin sırtı hapishane duvarlarına dayandıkça annelerin çocukları dağa gitmiyor. Tendürek, Amanoslar, Çemçe-Madur, tüm dağlar çiyanlardan temizlendikçe gençler, geleceğe umutla bakıyor. Yakında Kandil'deki PKK Yöneticisi kardeşi SARI TORBAYA girdiğinde aynı mesajı bekleriz
# Mersin # pkk # hdp # terör # süleyman soylu # Bir # İçişleri Bakanı # selahattin demirtaş # tendürek # amanoslar