Akşener'den Kılıçdaroğlu'na adaylık vetosu

Adaylık krizi yaşayan 6'lı masa dağılma aşamasında. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak adaylığına kapıyı kapatan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu masanın bir noter olma görevi yok" dedi. Kılıçdaroğlu'nun karşı çıktığı Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarının adaylığına destek veren Akşener, "CHP'ye borcumuzu 31 Mart'ta ödedik" mesajı verdi.

Millet İttifakı ve bileşenlerinin oluşturduğu 6'lı masada adaylık krizi büyüdü. Peş peşe gelen açıklamalar masanın dağılma aşamasında olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen hafta yaptığı "yanımda mısınız?" çıkışına 6'lı masayı dağıtacak açıklama İyi Parti'den geldi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te katıldığı programda Kılıçdaroğlu'nun adaylığına kapıyı kapattı:

- Kemal Bey dedi ki, 'Bu 6'lı Masa Cumhurbaşkanı adayını tespit edecek'. Bu masaya bu görevi verip, kendini bağlayan sayın Kılıçdaroğlu. O masanın bir noter olma görevi yok. Benim söylediğim bir şey daha var; kazanacak bir aday.


Kılıçdaroğlu'nun "Yanımda mısınız?" çıkışı ile adaylık konusunda kapıları kapattığı Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarına destek ise Akşener'den geldi. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na itiraz etmediklerini açıklayan Akşener, İyi Parti masaya kendi adayını getirebilir mesajı da verdi.

- İster Mansur Bey, ister Ekrem Bey aday gösterilecekse biz varız, itirazımız yok dedim. Aday olurlar, olmazlar, aslolan kazanmaktır.


Akşener, CHP'nin İyi Parti kuruluşunda 15 milletvekili verdiği için Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyeceği yönündeki iddialarla ilgili de konuştu:

- CHP'ye borcumuzu 31 Mart'ta ödedik, hatta alacaklı hale döndük. Çünkü iddiaların tersine biz hiçbir belediyede hiçbir şeyimiz, hiçbir kuruluşta da yönetim kurulu üyemiz yok. 


Diğer yandan dağılma telaşı yaşayan 6'lı masada krizi aşmak için görüşmeler ise devam ediyor. Geçen hafta Gelecek Partisi, Deva Partisi ile bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Eylül'de de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile buluştu.

Kılıçdaroğlu, 29 Eylül'de ise adaylığını veto eden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret edecek.

# istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # ekrem imamoğlu # chp # ankara # açıklama # İyi Parti # kemal kılıçdaroğlu # kılıçdaroğlu # deva partisi # Mansur Yavaş # meral akşener # Bir # saadet partisi # Ankara Büyükşehir Belediyesi # eylül # Temel Karamollaoğlu # Gelecek Partisi # CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu # adaylık krizi # Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu # İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener # veto # 6'lı masa