Hürjet seri üretime hazır

Eğitim ve yakın hava destek uçağı olarak bilinen Hürjet’in seri üretim süreci başladı. 2025’ten sonra her ay 2 Hürjet hangardan çıkarılıp müşteriye teslim edilecek.

Milli savunma sanayinde önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Hürjet’in seri üretiminde hedefler belirleniyor.

14 Ocak’ta yapılan Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı'nda eğitim ve yakın hava destek uçağı Hürjet'in ilk etap seri üretim kararı alındığı duyuruldu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Temel Kotil, Hürjet’in seri üretimine yönelik şu açıklamaları yaptı:

-Şu anda imalatı yapılıyor. Önümüzdeki 1-2 ay içinde uçağı bütünüyle gösterebiliriz. 18 Mart 2023'te de ilk uçuşunu emniyetli şekilde yapacak. Tünelin ucuna, çıkışa geldik.
-Seri üretim sürecinde ilk yıl 6-7 uçak yapıp, sonraki yıldan itibaren ayda 2, yılda 24 uçak yapmayı hedefliyoruz. 2025'ten sonra her ay 2 Hürjet hangardan çıkıp müşteriye teslim edilecek.

Hürjet'in de katıldığı Malezya Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin 18 uçaklık hafif taarruz uçağı ihalesine yönelik soruları da yanıtlayan Kotil, uzun süredir uçan rakip uçaklar karşısında TUSAŞ’ın iddialarını şu ifadelerle ortaya koydu:

-Herkesle yarıştırırız onu, her ihalede varız. Malezya ihalesinde de varız. Öyle bir teklif verip geri çekilmiş değiliz. Bu konuda Malezya'ya 3 defa ben gittim, şimdi dördüncü gidişimi yapacağım ve ürünümüze inanıyoruz.

Hürjet Projesi Milli Muharip Uçağı’nın önüne koyuldu. Burada öğrenilenler milli savaş uçağına transfer edilecek.

# türkiye # destek # ocak # üretim # uzay # temel kotil # HÜRJET # milli savunma sanayi # Türk Havacılık ve Uzay Sanayi