KKTC Gazimağusa'da BM'yi istemiyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Faiz Sucuoğlu, Gazimağusa'daki Birleşmiş Milletler askeri kampının boşaltması için girişimde bulunacaklarını açıkladı. Gazimağusa’nın Doğu Akdeniz’in en değerli kentlerinden biri olduğuna belirten Sucuoğlu, “Kentin en değerli noktasında Birleşmiş Milletler kampı istemiyoruz” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gazimağusa'nın merkezindeki Birleşmiş Milletler askeri kampının kapatılmasını istiyor.

KKTC Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, 23 Ocak’taki erken seçim çalışmaları kapsamında Gazimağusa’da vatandaşlarla bir araya geldi.

Sucuoğlu, Gazimağusa’nın kültürel miras bakımından Doğu Akdeniz’in en değerli kentlerinden biri olduğunu vurguladı. Kentin en değerli noktasında bulunan Birleşmiş Milletler Askeri Kampı’nın şehre yakışmadığını belirterek, kampı kapatmak için girişimde bulunacaklarını açıkladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde koalisyon hükümetlerinin 23 Ocak’taki seçimle birlikte son bulacağını belirten Sucuoğlu, ülke siyasetinde UBP liderliğinde yeni dönemin başlayacağını vurguladı.

Türkiye’nin girişimi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için uluslararası alanda yeni bazı gelişmeler olabileceğini de söyleyen Sucuoğlu, “Dağ başını duman almış yürüyelim arkadaşlar. Güneş ufuktan şimdi doğar yürüyelim arkadaşlar” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

# türkiye # faiz # Kıbrıs # seçim # ocak # akdeniz # Gazimağusa