Arnavutluk ile 7 anlaşma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'a yaptığı ziyareti tamamladı, yurda döndü. 2 ülke arasında 7 anlaşma imzalandı. Heyetler arası görüşme ile anlaşmaların imza töreninin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, Avrupa Birliği'ni samimiyetsiz olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Arnavutluk'tan da FETÖ ile mücadele konusunda daha somut adımlar atmasını istedi.

2 ülke arasında yeni işbirliği anlaşmalarına imza atıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yılın ilk yurt dışı ziyaretini Arnavutluk'a yaptı. Arnavutluk'tan FETÖ ile mücadele konusunda daha somut adımlar atmasını istedi. 1 günlük ziyaret sonrası Erdoğan yurda geri döndü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Başbakanlıkta baş başa ve heyetler arası görüşme ile anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

ERDOĞAN'DAN AB'YE SAMİMİYET TEPKİSİ

Erdoğan, Arnavutluk temasları sırasında düzenlediği basın toplantısında Avrupa Birliği'ni eleştirdi, samimiyetsiz olduğunu söyledi.

Görüşmelerde FETÖ ile mücadeleyi de değerlendirdiklerini aktaran Erdoğan, "Somut, kararlı ve hızlı adımlar atılması en samimi beklentimizdir." dedi.

2 ülke arasındaki ekonomik ilişkiler de masaya yatırıldı. Hedefler artırıldı.

ARNAVUTLUK İLE 7 ANLAŞMA İMZALANDI

Türkiye ile Arnavutluk arasında afet ve acil durum yönetimi, medya, devlet arşivleri, kültür ve sanat, güvenlik, gençlik ve spor ile protokol alanında 7 anlaşmaya imza atıldı.

Salgınla mücadeleyle ilgili de konuştu Erdoğan, " TURKOVAC aşısı ile birlikte her zaman imkanlarımızla Arnavutluk'un yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

# türkiye # fetö # erdoğan # güvenlik # cumhurbaşkanı erdoğan # avrupa # aşı # avrupa birliği # mücadele # arnavutluk # gençlik # Turkovac # kovid 19 # sanat # günlük # edi rama