Akşener'in ''Mağdur'' dediği CHP üyesi çıktı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Mağdur” diye Meclis kürsüsüne çıkardığı kişinin CHP üyesi olduğu ortaya çıktı. “Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında yaşadığım sorunları anlatmak istiyorum” diyen öğrenci Deniz Barış Çatal, tepkilerden sonra CHP’li fotoğraflarını sildi. Yurt sorunu hakkında konuşan Akşener de devlet yurdu sayısının 6 katı özel yurt olduğunu söyledi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “ Mağdur” dediği öğrenci CHP’li çıktı. Meral Akşener, yine ekonomi üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısının bir kısmını Deniz Barış Çatal isimli öğrenciye ayırdı.

Akşener’in yurt sorunu yaşadığını söylediği Çatal’ın CHP üyesi olduğu belirlendi. Çatal’ın Meclis’te CHP grup toplantılarının yapıldığı salondan CHP logosu önünde çekildiği fotoğrafları ortaya çıktı.

CHP İstanbul Gençlik Kolları İl Yeni Seçmen Komisyonu Başkanı Zana Gümüş'ün de Çatal'dan 2020 yılında yaptığı bir paylaşımda " Yol arkadaşımız" diye bahsettiği görüldü. Çatal, tepkilerin ardından sosyal medya hesabından CHP'li fotoğrafını kaldırdı.

Akşener, daha önceden de Meclis kürsüsüne çıkardığı kişiler nedeniyle tartışma konusu olmuştu. Akşener’in Kasım 2021’de “Anadolu irfanı bir çiftçimiz" diyerek söz hakkı verdiği Mustafa Boyraz’ın resmi bir çiftçilik kaydının olmadığı öne sürülmüştü. Akşener’in kürsüye “Pideci” diyerek çıkardığı İbrahim Çetinkaya’nın ise CHP Gölbaşı Belediye Meclis üyesi adayı olduğu öğrenilmişti.

AKŞENER YURT SORUNUNA DEĞİNDİ

“Mağdur” olmadığı anlaşılan öğrenciden sonra söz alan Akşener, grup toplantısında yurt sorununa değindi. Kalacak yer bulamayan öğrencilerin özel yurtlarda barınmak zorunda kaldığını söyledi:

2021 verilerine göre, Türkiye’de devlet yurdu sayısının 6 katı, yani tam 4614 özel yurt bulunuyor. Bu özel yurtlar, devletin sunduğunun ancak yarısı kadar, yani 440 bin öğrenciye, barınma hizmeti sunabiliyor. 2020 yılı itibariyle, Türkiye’deki toplam yurtların yüzde 35’i vakıf ve derneklere ait.

AKŞENER ERDOĞAN'I HEDEF ALDI

Akşener, ekonomi üzerinden de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

Sayın Erdoğan, politika faizini, 5 puan indirdi ama piyasadaki tüm faizler, 10 ila 25 puan arasında arttı. Çünkü, Sayın Erdoğan’ın, güven veren ekonomi yönetiminin bir sonucu olarak hiç kimse, enflasyonun kalıcı olarak düşürüleceğine inanmıyor
# istanbul # chp # türkiye # erdoğan # sosyal medya # İyi Parti # ekonomi # tbmm # millet ittifakı # meral akşener # yol # belediye # grup toplantısı # mağdur # yurt sorunu