Yılmaz Tunç: ''Bizi kapatın diye yalvarıyorlar''

Gözler HDP kapatma davası ve fezlekelere çevrilmişken Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. Siyasetin şiddete taviz vermesinin mümkün olmadığını belirten Tunç, HDP’nin terörün siyasi uzantısı olduğunun herkes tarafından bilindiğini vurguladı. "Adeta bizi kapatın diye Anayasa Mahkemesi'ne yalvarıyorlar" diyen Tunç, raftan indirilen fezlekeler hakkında da konuştu.

Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. Yılmaz Tunç, HDP'nin terörle bağına işaret etti. Meclis'teki dokunulmazlıkların kaldırılmasını içeren fezlekelerin süreci hakkında konuştu:

HDP'nin terörle bağlantısı terörün siyasi uzantısı olduğunu herkes biliyor HDP'liler de bunu inkar etmiyor zaten. HDP'lilerin binden fazla dosyası var bu dosyaların hepsi de PKK terör örgütü ile olan irtibatları, terör propagandası, terör örgütü üyeliği ile ilgili suçlamaları cumhuriyet savcılıklarınca yürütülen soruşturmaları sonucu Meclis'e intikal eden fezlekeler.

Bir yanda HDP hakkında açılan kapatma devam ediyor. Diğer yanda da HDP'liler hakkında hazırlanan fezlekeler raftan indirilerek işleme alınıyor.

Gelişmeler peş peşe yaşanırken Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç Ulusal Kanal’a özel değerlendirmeler yaptı:

Pazar günü bir kongreleri vardı orada terör örgütü elebaşısının resimleri diğer sloganlar çekinmiyorlar bundan adeta AYM'ye yalvarıyorlar bizi kapatın diye böyle bir durum söz konusu. Bu da kabul edilemez eğer siyaset yapıyorsanız terörle ilişkiniz olmayacak siyasetin şiddete taviz vermesi mümkün değil.

HDP'Lİ GÜZEL’İN PKK'LI İLE FOTOĞRAFI

Perşembe günü saat 11'de Meclis Karma Komisyonu HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel için toplanacak. Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Semra Güzel'in Meclis'te görev yapmaması gerektiğini söyledi:

Terörle irtibatı net bir şekilde ortaya koyan bir fotoğraf bir delil. Bu fotoğrafı bu delili gördükten sonra o milletvekilinin suçsuz olduğunu söylemek bir kere hayatın olağan akışına ters dolayısıyla milletvekillerimizin büyük ekseriyetinin kanaati bu fotoğraftır bu delillerden sonra bu milletvekilinin mecliste görev yapamamasıdır.

Tunç, Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşmesi için gereken süreci de anlattı:

2 dosya var o 2 dosya görüşülecek herhalde azami süre bir ay kısa süre içinde sonuçlanacağı ve genel kurula geleceğini düşünüyoruz. Bu fezlekenin gereği olarak da dokunulmazlık kaldırıldıktan sonra yargılama süreci başlatacak yargı makamı da terör örgütü üyeliği konusunda katar verdiğinde TBMM de kesin hüküm okunduğunda vekilliği düşer.

"İNFİAL YARATANLARIN FEZLEKESİ KARMA KOMİSYON GÜNDEMİNE GELEBİLİR"

Meclis'te bini aşkın HDP'ye ait fezleke olduğuna işaret eden Ak Partili Tunç, onlardan bazılarının da önümüzdeki dönemde gündeme gelebileceğini ifade etti.

Karma komisyon bunlardan öne çıkan özellikle toplum bakımından infial oluşturan bunun mutlaka yargı önüne çıkarılması gerekir şeklindeki düşünce kanaat yoğunlaşırsa onlar da gündeme gelebilir.
# Ankara # pkk # ak parti # diyarbakır # hdp # terör # tbmm # ulusal kanal # fotoğraf # AYM # siyaset # fezleke # Semra Güzel # Yılmaz Tunç # meclis karma komisyonu