Ani Ören Yeri'ne ziyaretçi akını

Kars'ta bulunan Ani Ören Yeri, ziyaretçilerini karla kaplı güzelliğiyle ağırlıyor. Ören Yeri, 2016 yılında UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne dahil edilmişti.

Kars'taki Ani Ören Yeri, yaz kış ziyaretçi akınına uğruyor. Kar altındaki Ani Ören Yeri ayrı bir güzellik sunuyor ziyaretçilerine.

Yaklaşık 100 hektarlık alana kurulan Ani, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptı.

İslam mimarisi eserlerini de bünyesinde barındıran ve 2016'da UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne dahil edilen antik şehir, her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Ani, "Dünya kenti", "medeniyetler beşiği", "binbir kilise" ve "40 kapılı şehir" olarak biliniyor.

Yerli ve yabancı turistler, Anadolu'da yapılan ilk Türk camisi " Ebul Menucehr Camisi", " Amenaprgiç Kilisesi", "Ani Katedrali", " Dikran Honentz Kilisesi", "Abugamir Pahlavuni Kilisesi" gibi eserlere yoğun ilgi gösteriyor.

Özellikle Doğu Ekspresi ile kente giden yerli ve yabancı turistler, son günlerde etkili olan yoğun kar yağışıyla ayrı bir güzelliğe bürünen Ani'yi geziyor.

Turistler, beyaz örtü ile kaplanan tarihi yapıları ve yöreyi gezip hem tarihe yolculuk yapıyor hem de bol bol fotoğraf çektirip bu anı ölümsüzleştiriyor.

# Kars # kar # dünya # turist # turizm # doğu # UNESCO # kış # fotoğraf # ziyaretçi # ANİ ÖREN YERİ # unesco dünya miras listesi # manzara # Doğu Ekspresi