CHP liderinden ''NATO'ya bağlıyız'' mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AB büyükelçileri ile bir araya geldiği akşam yemeğinin ayrıntıları ortaya çıktı. Büyükelçilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ortak bir ekonomik programa dikkat çekti. Konuyla ilgili Ali Babacan’ın DEVA Partisi tarafından başlatılan bir çalışma olduğunu belirtti. Dış politikayla ilgili ise "NATO’ya bağlıyız" mesajı verdi. Rusya'nın Kırım'ı işgal ettiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, Rusya-Ukrayna gerilimiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dikkat çeken yemek programıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkıyor.

19 Ocak'ta AB üyesi ülkelerin Ankara'da görevli büyükelçileri ile akşam yemeğinde bir araya gelen Kılıçdaroğlu büyükelçilerin sorularını yanıtladı. Ekonomiyle ilgili yanıtı ise dikkat çekici.

Gazeteci Murat Yetkin'in kaleme aldığı yazıya göre Kılıçdaroğlu'na ortak bir ekonomik programın olup olmadığı yönünde soru soruldu. CHP Genel Başkanı, Ali Babacan’ın DEVA Partisi tarafından başlatılan bir çalışma olduğunu kısa süre sonra bu taslak üzerinde çalışmaya başlayacaklarını ifade etti.

Rusya'nın Kırım'ı işgal ettiğini iddia eden Kılıçdaroğlu Rusya- Ukrayna gerilimiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Bu konuda " NATO’ya bağlıyız" mesajı verdi.

CHP Lideri ayrıca AB büyükelçilerine Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu, iktidara gelmeleri durumunda da NATO kararlarıyla uyum içinde olacaklarını söylediği belirtildi.

# chp # ankara # türkiye # rusya # Ukrayna # kemal kılıçdaroğlu # kılıçdaroğlu # nato # ocak # işgal