İstanbul'daki ekonomi zirvesinde neler görüşüldü?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ekonomistlerle İstanbul'da bir araya geldi. Toplantıda öne çıkan başlıkları Altın ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş Gün Ortası programında değerlendirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, hafta sonunda İstanbul’da ekonomistler ve akademisyenlerle bir araya gelmişti. Bakan Nebati, Türkiye’nin yeni ekonomi modeline ilişkin sunum yaptı, hedeflerini anlattı.

Toplantıya katılan isimlerden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, görüşmede öne çıkan başlıkları Ulusal Kanal yayınında değerlendirdi:

- Özellikle şubat ayında iş dünyasının 10 milyar dolarlık bir satış yapacağını ifade etti bu da piyasalar açısından oldukça önemli bir mesaj çünkü 10 milyar dolar satış yapılması döviz kurlarında sert düşüşe neden olacaktır. Merkez Bankası'nın gündeminden politika faizini çıkardık mesajı önemliydi. Enflasyon tarafında da bir köpük oluştu, bunu da en kısa zamanda alacağız mesajlarını verdi. Diğer önemli bir başlık da kamu bankalarının ciddi anlamda nakit tarafından desteklenmesiydi. 51.5 milyar lira civarında kamu bankalarının desteklenmesi ve merkez bankasının önümüzdeki haftalarda yeni araçlarını açıklayacak ve yatırımcılarını TL’ye yönlendirmek için farklı enstrümanları tekrar kullanacağız mesajını verdi. Tarımla ilgili politikalar da çok önemli, gıda sektörü önemli bir faktör olduğu için 60-70 TL civarında bir bedel ayırdık, tamamen tarım tarafında değerlendirilecek mesajları da etkili oldu.
# istanbul # türkiye # ekonomi # ulusal kanal # politika # nureddin nebati # Para piyasaları # Ekonomi zirvesi