Vatan Partisi İzmir'de köylülerle buluştu

İzmir’in zengin tarım arazilerine sahip Urla’nın Kuşçular Köyü’nde 4 bin 500 olan nüfus pandemiden sonra 7 bine çıktı. Tarım arazileri inşaat baskısı altına girdi. Şimdi de çiftçiler gübre, yem ve mazota yapılan yüksek zamlar nedeniyle üretimden uzaklaşıyor. O köyde Vatan Partisi çiftçilerle bir araya geldi. Köy kahvesinde sorunlar ve çözümler masaya yatırıldı.

Vatan Partisi, köy köy çiftçinin sorunlarını dinleyip çözümleri anlatıyor. Üretici buluşması İzmir’in deniz seviyesine çok yakın olan Urla ilçesinin bağlı Kuşçular Köyü’nde devam etti. Bölgede sakız enginarı, üzüm, kavun, bamya, incir, zeytin, zeytinyağı, süs bitkileri ve mandalina üretiliyor ancak çiftçiler zor günler yaşıyor.

Kuşçular Köyü Muhtarı Mehmet Doğan, “inatla üretim dediklerini ancak çiftçinin yüzde 98’inin kredi borcu olduğunu'' söyledi.

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz sözlerine “seçim dışında köyleri ziyaret eden bir partiyiz'' diyerek başladı. Cengiz, “çözüm için karşısındayız'' dedi:

- Türkiye bu için üstesinden üretmeden gelemez. Çok zor günler geçireceğiz. Üretim devrimi ile çıkabiliriz.

Türkiye’deki bankaların 80 milyar lira kar ettiğini vurgulayan Cengiz, ''Üreticinin kredi borcu faizi ile zenginleşenlere ses çıkarma zamanı geldi.'' ifadelerini kullandı:

- Bankalar 80 milyar lira kar etti. Ne yaptı da bu kar edildi. Köylünün kredi borçlarının faizleriyle zenginleşti. Neden bu kaynaklar üretime, üreticiye değil de para üzerinden para kazananlara aktarılıyor. Artık buna ses çıkarmayacak mıyız?

Çiftçilerle buluşmada ziraat mühendisi Prof. Dr. Cengiz Çakır da konuştu. Türk köylüsünün çalışkan olduğunu vurgulayan Çakır, doğru planlama ile tarımın yeniden dirileceğini söyledi.

Çiftçi, yoğurdunu kendi yapıyordu şimdi ise köydeki zincir marketten alıyor. Artık köy bakkalında bile köy yumurtası satılıyor. Urla’nın Kuşçular Köyü’ndeki tarım arazileri inşaat baskısı altında. Buna bir de gübre, yem ve mazot zamları eklendi. Üretimden kopma noktasına gelen çiftçi kendi arazisinde şehirlinin bahçıvanı oluyor.

# İzmir # izmir # türkiye # vatan partisi # türk # üretici # urla # çiftçi # üretim # Vatan # Partisi # üretim devrimi # çağdaş cengiz