Elektrik tarifesinde değişiklik sinyali

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çok tartışılan kademeli elektrik tarifesine dair açıklama yaptı. kademeli "Tüketim limitine ilişkin gerçekten ihtiyaç varsa değişikliğe gidebiliriz." diyen Dönmez, 150 kilovatsaat sınırının artırılabileceğine dair sinyaller verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, vatandaşın tepki gösterdiği kademeli elektrik tarifesine ilişkin açıklama yaptı. "Tüketim limitine ilişkin gerçekten ihtiyaç varsa değişikliğe gidebiliriz" diyen Dönmez, 150 kilovatsaat sınırının artırılabileceğini söyledi.

Kademeli elektrik faturası sistemi, 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle hayata geçti. Tarifeye göre aylık kullanımı 150 kilovatsaat sınırının altında kalan faturalar ucuz tarifeden faydalanırken, sınırın üzerine çıkan tüketiciler ise daha pahalı tarifeyle ücretlendiriliyor.

Kademeli tarife sonrası çok sayıda vatandaş elektrik faturasının yüzde 100’ün üzerinde zamlı olarak geldiğinden şikayet etti. Enerji uzmanlarına göre kademeli tarifedeki 150 kilovatsaatlik baraj küçük bir evin sadece beyaz eşya kullanımı ile aşılıyor ve bu durumda vatandaş kabarık bir fatura ile karşılaşıyor.

Bakan Döbmez, 150 kilovatsaatlik sınıra gelen tepkileri değerlendirdi, tüketim limitinde değişikliğe gidilebileceğinin sinyallerini verdi:

Tüketim limitine ilişkin gerçekten ihtiyaç varsa değişikliğe gidebiliriz. 150 kilovatsaat kalacak diye bir kaidemiz yok
# zam # Fatih Dönmez # ocak # tepki # doğal gaz # Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı # fatura # tüketim # elektrikf