Millet İttifakı'nda Diyarbakır çatlağı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ''demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer'' sözleri, Millet İttifakı'nda yeni bir tartışma başlattı. Kılıçdaroğlu'na yanıt veren İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, ''Demokrasisinin yegane adresi Ankara'dır'' diyerek, Meclis'i işaret etti. CHP Sözcüsü Öztrak ise, İyi Parti'yi buluttan nem kapmakla eleştirdi. Öte yandan İyi Parti'nin CHP'li belediye başkanlarıyla ilgili rahatsızlığı da gündemdeki yerini koruyor. İyi Parti Milletvekili Ahmet Çelik

Cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşamayan Millet İttifakı'nda şimdi de Diyarbakır tartışması başladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Deva Partisi'ni ziyaretinde açılım sinyali veren ''Bu ülkeye demokrasi gelecekse, bunun yolu diyarbakır'dan geçer'' sözleri, ittifak ortağı İyi Parti ile gerilim yarattı. CHP ve İyi Parti'den peş peşe açıklamalar geldi.

Kılıçdaroğlu'nda yanıt veren İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu,''Demokrasisinin yegane adresi Ankara'dır'' diyerek, Meclis'i işaret etti:

- Demokrasi ülkeye Diyarbakır'dan gelecektir'' diyenlerin ve bize çözüm sürecini, devamında da 1212 şehidimiz ile acıyı yaşatanların yaptıkları ortadadır! Diyarbakır dâhil memleketimizin 81 iline, 84 milyonun tamamına ve bütün ülkeye ne fayda ve hayır gelecekse yolu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçer. Sayın Erdoğan gibi Diyarbakır vurgusu ile siyasi alan açmaya kalkmak, hatada ve aynı macerada ısrar etmektir. Demokrasi ve hukukun yegâne adresi Ankara'dır!

Ağıralioğlu'na yanıt veren CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise, İyi Parti'yi ''buluttan nem kapmakla'' eleştirdi:

- Genel başkanımız bir demokrasi sorunundan bahsetmiştir. Sorunların çözüm adresinin TBMM olduğunun müellifi de genel başkanımız sayın kemal Kılıçdaroğlu'dur. Kimse şu kış gününde buluttan nem kapmasın.

Öte yandan CHP'li belediyelere yönelik tepkisiyle gündem olan İyi Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, tepkisini sürdürdü.

Başta İstanbul büyükşehir Belediyesi olmak üzere CHP'li belediyelerin ittifak oylarıyla seçilmelerine rağmen İyi Parti'yi yok saydıklarını belirten Çelik, ''Bu sorun, iki partinin iş birliğinde artık kangren hâline gelmiştir" dedi:

- Bugün İyi Parti'de, "Millet İttifakı olarak CHP ile seçimlere girelim." yönünde iyi niyetli bir anlayış var. Fakat sabırlar bitiyor, "CHP ile ittifak kurmaya mecbur değiliz." sesleri giderek yükseliyor. İyi Parti CHP ile ittifak kurmaya mecbur değildir.

Çelik, CHP'ye 2023 seçimlerine yönelik uyarısını da yineledi:

- Mevcut sorun ortadan kaldırılmadan, Millet İttifakı olarak genel seçimlere girersek, ve cumhurbaşkanı adayı CHP'li olursa, seçmenimiz genel seçimlerde İyi Parti'ye oy verir, ancak cumhurbaşkanı adayına oy vermemeyi tercih edebilir. CHP'li belediye başkanları bu gerçekler ışığında İyi Parti'ye saygı duymak zorundadırlar. İyi Parti küsurat partisi değildir.
# istanbul # chp # ankara # türkiye # erdoğan # diyarbakır # İyi Parti # kemal kılıçdaroğlu # meclis # Partisi # belediye # öztrak