Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ek zam müjdesi

Yaklaşık 700 bin kamu işçisinin merakla beklediği haber geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kamu işçilerinin maaşlarına yüzde 2,5’lik ek zam yapılacağını açıkladı. Böylelikle kamu işçilerinin zammının yüzde 28’i bulacağını söyledi. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay da ilave zammın işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de verilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 700 bin kamu işçisinin beklediği müjdeyi verdi. Kamu işçilerinin maaşlarına ek zam yapılacağını açıkladı:

- İşçilerimizin alın terinin karşılığı olan ücretlerini enflasyonun üstünde bir sosyal destekle yükseltmek boynumuzun borcudur. Yaklaşık 700 bin kamu işçisini doğrudan ilgilendiren bu artış için gereken düzenleme kısa sürede yapılacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında kamu işçilerinin maaşlarına ek zam yapılacağını duyurdu. Bunun için düzenlemenin kısa sürede hazırlanacağını da belirtti:

- İşçilerimizin toplu sözleşmede aldıkları zammın üzerine ortaya çıkan enflasyon farkı zaten eklenecektir. Buna yüzde 2.5'luk bir artış daha ilave ediyoruz. . Böylece işçilerimizin ücretlerinde yüzde 28'i bulan bir artış sağlamış oluyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel sektörde de benzer zammın uygulanması için çağrı yaptı:

- Özel sektörün de kendi çalışanları için benzer bir iyileştirmeye gideceğine inanıyorum. İşçi ücretlerine yaptığımız bu ilave artışın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Konuyla ilgili bir açıklama da Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan geldi. Atılan adımın olumlu karşılayan Atalay, ilave zammın işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de verilmesi gerektiğini kaydetti:

- Bu açıklamanın ardından, 700 bin kamu işçisinin ücretlerine yüzde 2,5'lik zam şubat ayındaki ücretlere yansıyacaktır. Memur, memur emeklisi ve kamu işçisinin alacağı yüzde 2,5'lik ilave zammın, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de verilmesi gerekiyor.

# erdoğan # ekonomi # türk # zam # enflasyon # Kamu # televizyon # işçi # emek # kamu işçisi # ek zam