Hablemitoğlu cinayetinde Altaylı izi

FETÖ üyeliği ve casusluk suçundan hapis cezası alan Enver Altaylı’nın adı Necip Hablemitoğlu suikastında da geçti. Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın’ın 2016’da verdiği ifadede, Altaylı’nın firari FETÖ’cü Mustafa Özcan’a, Hablemitoğlu’nun Gülen’le ilgili çalışma yaptığını söylediği ortaya çıktı.

Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelisi Nuri Gökhan Bozkır’ın MİT operasyonuyla Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilmesiyle Hablemitoğlu suikastına ilişkin soruşturma derinleştirildi.

Bozkır’ın emniyetteki işlemleri devam ederken soruşturmada 2016 yılında alınan ifadeler de önem kazandı.

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın tanık olarak verdiği ifadede, FETÖ’nün kritik isimlerinden Mustafa Özcan’ı kendisiyle Enver Altaylı’nın tanıştırdığını belirtti. "Sanırım Altaylı, Özcan’a, Hablemitoğlu’nun Fetullah Gülen ile ilgili yaptığı çalışmayı söylemiş olacak ki bana, Bir doçent bununla ilgili bir çalışma yapıyor. Biz bu kişi ile nasıl görüşürüz? şeklinde soru sordu” ifadesini kullandı.

Sonrasında Şıvgın, "Ben de, 'Bu konuya karışmam, beni ilgilendirmez' dedim. Görüşme sonrasında Hablemitoğlu’nu bu konuda bilgilendirdim. Altaylı benim büroda Hablemitoğlu’nun yaptığı işlerle ilgili 'Ivır, zıvır' demesine rağmen Mustafa Özcan’a farklı aksettirmiş ki benden yardımcı olmamı istedi” şeklinde ifade vermişti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen tahşiyecilere kumpas davasında gazeteci Zihni Çakır da Ever Altaylı'yı işaret etmişti.

Gazeteci Zihni Çakır şunları söyledi:

Kaynağım, o dönem Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda hemen herkesin suikastın bir yüzbaşı tarafından işlendiğini bildiğini, suikast silahının Ankara’daki Mogan gölünün ODTÜ yakasındaki balçıklı bölgeye atıldığını, yine suikast görevlendirmesinden önce Gülen örgütünde etkili olan ve istişare kurulunda yer aldığını tahmin ettiğim Mustafa Özcan ile CIA’nın Türk ajanı olarak bilinen Enver Altaylı’nın görüştüğünü, bu görüşmeden sonra hatırı sayılır bir para karşılığı suikastın işlendiğini, Enver Altaylı’nın özel kuvvetler komutanlığındaki bağlantıları vasıtasıyla süreçte etkili olduğunu söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Enver Altaylı hakkında hazırlanan iddianamede, Altaylı'nın FETÖ elebaşı Gülen'e yazdığı belirtilen mektuplara da yer verilmişti.

# sağlık # istanbul # ankara # türkiye # fetö # Ukrayna # fethullah gülen # operasyon # türk # mahkeme # MİT # enver altaylı # suikast # Necip Hablemitoğlu # mustafa özcan # Halil Şıvgın