ABD'yi kar vurdu: On binler elektriksiz kaldı

ABD'yi kar fırtınası vurdu. ABD’nin doğu yakasında orta ve kuzeydoğu eyaletlerini vuran şiddetli kar fırtınası nedeniyle 100 binden fazla kişi elektriksiz kaldı.

ABD doğu yakasındaki orta ve kuzeydoğu eyaletlerini vuran şiddetli kar fırtınası ile mücadele ediyor.

Fırtınanın şiddetinin saatte 100 kilometreyi aştığı belirtilirken yüzbinlerce kişi elektriksiz kaldı, binlerce uçuş iptal edildi. Ulusal Meteoroloji Servisi'nin “bomba siklonu” olarak sınıflandırdığı tipi şeklindeki şiddetli kar yağışı felaketi yaşanırken ülkeden korkutan görüntüler geliyor.

ABD'nin Şikago kentindeki O'Hare Uluslararası Havalimanı'nda China Airlines'a ait bir jumbo jet kargo uçağı, kar fırtınası nedeniyle kayarak içinde bagajların bulunduğu arabalara çarptı.

Poweroutage sitesine göre, fırtınanın şiddetinin saatte 100 kilometreyi geçtiği Massachusetts eyaletinde 113 bin kişiyi etkileyen elektrik kesintileri yaşandığı kaydedildi. Şiddetli kar yağışından etkilenen New York'ta da 600 kişiden fazla insanın elektriksiz kaldığı bildirildi.

Fırtınalı kar yağışı gün boyu etkisini sürdürürken kıyı bölgelerinde oluşan yüksek dalgalardan dolayı bazı yerlerde ise su taşkınlıkları yaşandı.

Kötü hava şartları nedeniyle Boston ile Washington D.C arasındaki tren seferleri durdurulurken, bölgedeki ülkenin en yoğun havalimanlarında da 4 bin 500'den fazla uçuş iptal edildi.

# abd # kar # elektrik