Ukrayna lideri Zelenskiy Biden'ı yalanladı

ABD, Rusya-Ukrayna gerilimini kışkırtmaya devam ediyor. ABD Başkanı Biden Doğu Avrupa'daki NATO ülkelerine asker göndereceğini söyledi. NATO'dan ise "Ukrayna'ya muharip birlik konuşlandırmayı planlamıyoruz" açıklaması geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "İngiltere'de, Almanya'da, Fransa'da, Litvanya'da basın savaş olduğu izlenimi veriyor. Ama durum böyle değil" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya- Ukrayna arasındaki gerilimi kışkırtıcı bir adım daha attı. Yakın zamanda ABD askerlerini Doğu Avrupa'daki NATO ülkelerine göndereceğini duyurdu.

NATO'dan ise "Ukrayna'ya muharip birlik konuşlandırmayı planlamıyoruz" açıklaması geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'ya muharip birlik konuşlandırmayı planlamadıklarını ancak olası saldırısı halinde Rusya'nın ciddi sonuçlarla karşılaşacağını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile Ukrayna arasında bir savaş ihtimalinden bahsedilirken dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Zelenskiy, “ İngiltere'de, Almanya'da, Fransa'da, Litvanya'da basın savaş olduğu izlenimi veriyor. Ama durum böyle değil. Bu paniğe ihtiyacımız yok.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le her türlü formatta görüşmeye hazır olduğunu da ifade etti Zelenskiy. Diplomatik girişimlerin devam ettiği sürece, ilerideki gerginlik riskinin azalacağını vurguladı.

MACRON PUTİN VE ZELENSKİY İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile telefonda görüştü.

Macron ve Putin, görüşmede "diyalog sürecini sürdürme" konusunda anlaşarak, diyalog kanallarının Donbass ihtilafının çözümü için oluşturulan Normandiya Formatı çerçevesinde genişletilmesi üzerinde mutabık kaldı.

Macron, Zelenski ile görüşmesinde ise Fransa'nın ülkenin egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğini yineledi. Zelenski de ‘‘Koşullar yapıcı olduğu sürece buluşmalı ve konuşmalıyız'' mesajını verdi.

# abd # ingiltere # rusya # Ukrayna # Putin # cumhurbaşkanı # almanya # fransa # karadeniz # avrupa # nato # Macron # savaş # stoltenberg # litvanya # Zelenskiy # Doğu Avrupa