Ağrı'da eskimo usulü balık avı

Kış mevsiminin zorlu geçtiği Ağrı’da Balık Gölü, dondurucu soğukların etkisiyle tamamen buz tuttu. Göl şimdilerde fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor. Fotoğrafçılar, Eskimo usulü balık avını ve kış manzarasını görüntülemek için göle akın ediyor.

Beyaza bürünen gölün üzerinde, kar, buz, güneş ile bulutların bütünleştiği alanda deklanşöre basıyorlar. Kadrajlarına Eskimo usulü balık avını ve eşsiz kış manzarasını alıyorlar. Burası fotoğrafçıların gözde adresi; Ağrı’daki Balık Gölü.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Balık Gölü, Taşlıçay ilçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor. " Saklı cennet" olarak nitelendirilen göl, el değmemiş doğası, adaları, balık ve kuş türleriyle yılın her mevsimi ayrı güzelliğe bürünüyor.

Dondurucu soğukların ardından göl şimdilerde fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor. Farklı illerden bir araya gelen fotoğraf sanatçıları, kafilelerle Balık Gölü'nü ziyaret ediyor.

Fotoğrafçılar, köylülerin karları temizleyip buzu kırarak yaptığı zorlu Eskimo usulü balık avını ve kış manzarasını en iyi şekilde karelerine yansıtmaya çalışıyor.

# Ağrı # kar # turizm # kış # balık # saklı cennet