Türkiye beyaz örtüyle kaplandı

Yurdun dört bir yanı beyaz örtü ile kaplandı. Başkent başta olmak üzere birçok kentte kar, hayatı olumsuz etkiledi. Araçlar yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Başkent'te, cadde ve sokaklar beyaza büründü. Bazı araçlar karda kaydı, sürücüler yokuşlardan güçlükle çıktı.

Mamak'ta Kayaş Caddesi Bağderesi mevkisinde kar küreme ve tuzlama aracı sürücünün kontrolünü kaybetmesi sonucu devrildi. Araç sürücüsü kazayı yara almadan atlattı. Caddenin tek şeridi uzun süre ulaşıma kapalı kaldı.

Konya’da kar, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Konya- Ankara kara yolunda kar yağışı, trafikte aksamalara neden oluyor.

Aksaray’da da gece saatlerinde başlayan kar, etkili oldu. Valilik, kar dolayısıyla dinlenme tesisinde mola veren yolculara çay ikramında bulundu.

Hava sıcaklıklarının sıfırın altında seyrettiği Çorum’da da kar nedeniyle kent merkezi yeniden beyaza büründü. Kentte kar yağışının aralıklarla iki gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

Sivas'ta kar yağışı nedeniyle 214 köy yolu ulaşıma kapandı. Yolların açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışı nedeniyle kriz masası oluşturuldu. Tedbirler ele alındı.

Doğanşar ilçesindeki Dipsiz Göl Şelalesi, bölgede etkili olan soğuk hava nedeniyle buz tuttu.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Feslikan Yaylası'nda 30 kişi doğa yürüyüşü yaparken kar ve sis nedeniyle yollarını kaybetti. Ekipler, yarım saat yürüyerek gruba ulaştı. Yolun açılmasıyla da vatandaşlar, otobüslerine binerek bölgeden ayrıldı.

Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki Van, Hakkâri, Bitlis ve Muş için çığ, buzlanma ve don uyarısı yapıldı. Muş’ta Murat Nehri'nin yüzeyi buzla kaplandı.

Iğdır'da Gökkuşağı Tepeleri, yer yer beyaz örtüyle kaplandı. Rengârenk topraklarıyla bilinen tepeler, kar beyazının da birleşmesiyle adeta renk paletini andırdı.

Kars'ta 112 Acil Servis ile İl Özel İdaresi ekipleri, olumsuz hava koşullarına rağmen hastalara "Hızır" gibi yetişiyor. Merkeze bağlı Küçükyusuf köyünde rahatsızlanan 75 yaşındaki İpek Dicle'yi hastaneye ulaştıracak otomobil kara saplandı. Tipide mahsur kaldı. Köylüler, ekipleri arayıp yardım istedi.

Karla mücadele ekiplerinin desteğiyle hızlıca olay yerine yetişen sağlıkçılar, ilk müdahaleyi yaptıkları Dicle'yi ambulansla Harakani Devlet Hastanesine kaldırdı.

Trakya'da da kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının Edirne ve Kırklareli'nde çarşamba, Tekirdağ'da perşembe günü etkili olması öngörülüyor.

# ankara # antalya # Edirne # Tekirdağ # kar # trakya # kırklareli