Saklı cennet Artvin

Türkiye’nin birçok şehri doğal güzellikleriyle öne çıkıyor. Bunlardan biri de Türkiye’nin çatısı olarak anılan Artvin. Saklı cennet bilinen Artvin’den kartpostallara konu olacak görüntüler oluşuyor.

" Saklı cennet" olarak adlandırılan Artvin, şelaleleri, milli parkları, yanı sıra Cehennem Deresi Kanyonuyla truzimde göze çarpan iller arasında.

Dünyada sayılı kanyonlar arasında gösterilen Cehennem Deresi Kanyonu ile Ferhatlı Kalesi, Ardanuç ilçesinin önemli turizm değerleri olarak öne çıkıyor.

Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir Artvin’e özgü tarihi güzellikleri anlattı.

Ferhatlı köyü sınırları içinde yer alan Ferhatlı Kalesi ise yöre halkınca Ferhat ile Şirin'in hikayesinin yaşandığı yer olarak kabul ediliyor.

Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde "Harbe Kalesi" olarak bahsettiği tarihi kale, moloz taş kullanılarak yapılan sur duvarlarıyla ilçe merkezine 5, Cehennem Deresi Kanyonu'na ise 2 kilometre mesafede bulunuyor.

İlçe’de Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından bir süre önce "Cehennem Deresi'nde Cennet Yaşanıyor" adlı proje çalışması sürüyor. Projenin Artvin truzmine ciddi katkısı olacağı düşünülüyor.

# Artvin # doğu karadeniz # karadeniz # turizm # şelale # Evliya Çelebi # Ferhat ile Şirin # saklı cennet # karpostal