Kılıçdaroğlu Atlantik yanlılarına sahip çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yalanladığı yolsuzluk belgelerindeki ısrarını sürdürdü. Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, AK Parti'den tasfiye olan Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu gibi Atlantik cephesiyle yakınlığıyla bilinen isimlere de sahip çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yalanladığı yolsuzluk belgelerindeki ısrarını sürdürdü. Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, görmediği belgeyi konuşmadığını savundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti'den tasfiye olan Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu gibi Atlantik cephesiyle yakınlığıyla bilinen isimlere de sahip çıktı:

- Erdoğan diyor ki "Kılıçdaroğlu yalan söylüyor. Benim hiçbir imzam yok'. Sen ihale komisyonunda değil, sen talimat veren makamdasın. Diyorsun ki 'ihaleyi iptal edin, bir süre bekleyin, ihaleyi bizim çeteden arkadaşlara vereceğim' diyorsun. Bir de 'dışarıdan borç alacağım, o borca da ben kefil olacağım' diyorsun. 2020 Kamusal Mali Durum ve Beklentiler Raporu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın raporu. Açın, raporun 25. sayfasında, '17.03.2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı oluru ile yatırım programında gerekli revizyon yapılmıştır' diyor. Demek ki onayı veren kim, Erdoğan. Görmediğim belgeyi konuşmam. Sevgili Erdoğan, daha dur bakalım. Daha sana çok sürprizlerimiz olacak. Ben yolsuzluk belgelerini açıklamayacağım. Arkadaşlara söyledim, her birisi tek tek açıklayacak o yolsuzluk belgelerini. Senin imzan olan belgeleri de açıklayacağız. Sen hiç meraklanma.
- Erdoğan önce AK Parti'yi zapturapt altına aldı, sonra partiyi kuran kurucuların tamamını tasfiye etti. AK Parti'nin akil insanlarını partiden tamamen dışladı.
# chp # erdoğan # abdullah gül # ak parti # kemal kılıçdaroğlu # cumhurbaşkanı # meclis # kılıçdaroğlu # Mali # Atlantik # ihale # grup toplantısı