Elektrikte çözüm kademe değil kamulaştırma

Elektrikte kademeli tarifenin alt limiti 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıldı. Ancak vatandaşlar devletin 32 kuruştan şirkete verdiği elektriğe alt kademede 79, üst kademede ise 135 kuruş ödüyor. Bu da Vatan Partisi'nin sunduğu elektrikte kamulaştırma programının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi de "Elektrikte özelleştirme zam üretir" diyerek acil kamulaştırma çağrısı yaptı.

Elektrikte kademeli tarife değişti. Tepki çeken alt limit 150 kilovattan 210 kilovata çıktı. Ancak özelleştirmenin getirdiği yüksek tüketim bedeli duruyor.

Elektrik faturasına gelen zam vatandaşın da esnafın da belini büküyor. Öyle ki ocak ayında, ev kirası kadar fatura ödeyen bile var.

Kamu kuruluşu olan elektrik üretim aş.'nin dağıtım şirketlerine 32 kuruşa sattığı elektriği vatandaş birinci kademede 79 kuruşa ikinci kademede ise 135 kuruşa kullanıyor.

Bunu önleyecek tek formül de Vatan Partisi'nin sunduğu kamulaştırma. Kamulaştırma olduğunda devlet ürettiği elektriği kendisi dağıtacak.

Vatan Partisi'nin sunduğu elektrikte kamulaştırma programına, Elektrik Mühendisleri Odası'ndan da destek geldi. "Elektrikte özelleştirme zam üretir" diyen Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemil Kocatepe, kamulaştırma çağrısı yaptı.

# istanbul # vatan partisi # ekonomi # elektrik # Kamu # ocak # üretim # Vatan # tepki # enerji # Partisi # kamulaştırma # fatura # elektrik faturası