PKK/HDP’YE AK Parti’den tepki geldi

AK Parti, PKK’nın çocuk istismarını görmezden gelen HDP’ye tepki gösterdi. Aydınlık gazetesinin sorusunun ardından HDP’ye seslenen AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Çocuk istismarının en alasını siz yapıyorsunuz“ dedi. Aydemir, HDP’nin kolluk kuvvetlerine yönelik “Tecavüzcü” suçlamasına da tepkisiz kalmadı.

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Uğur Pideci

HDP Meclis'te "Çocuk hakları" adı altında bir basın toplantısı düzenledi. HDP Batman Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, PKK tarafından dağa kaçırılan çocukların haklarından hiç söz etmedi.

Bunun üzerine Aydınlık Gazetesi çocukların PKK tarafından dağa kaçırılmasının istismar olup olmadığını sordu. Kaçamak yanıt veren HDP'li Kaçmaz, iktidarı suçladı. Bu duruma AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir tepki gösterdi.

- Çocuk istismarı ile ilgili basın toplantısı yapıyorlar birkaç avare de toplamış yanına. Edep yok utanma yok bunlarda.

- Çocuk istismarının en alasını siz yapıyorsunuz. Diyarbakır Anneleri sizin partinizin önünde oturuyor, çocukları kaçırılmış. Dağa götürülüp Duran Kalkan gibi bir terörist başına minnacık kız evlatlarımızı peşkeş çekenler kimler?

- Meclis kürsüsünden güvenlik güçlerimize iftira atıyorlar. İsyan edilmeli, herkes ses vermeli. O güvenlik güçleri kadar başlarına taş düşüyor. Yok olacaklar.

ABD’nin eski Avrupa Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ben Hodges, ABD'nin PKK/YPG'ye destek verdiğini doğrulayan açıklamalar yapmıştı. Aydemir, ABD'li eski generalin sözlerini de değerlendirdi:

- Yıllarca söyledik bunlar teröre destek veriyorlar diye, inkâr ettiler. Sonuçta en yüksekten teyit geldi. Bu devleti zayıflatmaya kimsenin gücü yetmez.

# abd # pkk # ak parti # hdp # meclis # haber # istismar # güvenlik güçleri # İbrahim Aydemir