"Rusya, Çin, Türkiye, İran dünya barışının güvencesi"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Beijing ve Ankara ziyaretleriyle ilgili Rusya’nın Riya Novosti Ajansına demeç verdi. Perinçek "Putin’in Beijing’ten sonra Ankara ziyareti, Karadeniz’de ve dahası bölgemizde ve dünyada barışı sağlayacak yol haritasını çiziyor." dedi. Vatan Partisi Lideri "Rusya, Çin ve Türkiye ile birlikte İran, bugün bölge barışının ve dünya barışının güvenceleridir." ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Beijing ve Ankara ziyaretleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Rusya’nın Riya Novosti Haber Ajansı'na konuşan Perinçek, Putin’in Beijing ve Ankara ziyaretlerinin Güvenliğin ve barışın rotasını çizdiğine dikkat çekti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek Rus Riya Novosti Haber Ajansı'na verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

- Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin’in Beijing’ten sonra Ankara ziyareti,Karadeniz’de ve dahası bölgemizde ve dünyada barışı sağlayacak yol haritasını çiziyor. Rusya, Çin ve Türkiye ile birlikte İran, bugün bölge barışının ve dünya barışının güvenceleridir.
- Ege ve Akdeniz’deki tehdit de her an öne çıkacak eğilimler taşıyor. Ukrayna, Karadeniz’deki Yunanistan’dır. Yunanistan ise, Akdeniz’deki Ukrayna’dır. ABD, yalnız Ukrayna’ya silahlı yığınak yapmıyor, aynı zamanda Dedeağaç, Kavala, Selanik, Larisa, Stefanoviç ve Girit’in kuzeyindeki askerî üslerine sürekli yığınak yapmaktadır. Bu üslerdeki namlular Türkiye’ye dönüktür.
- Türkiye önce kendi güvenlik mevzisini belirlemek durumundadır. Türkiye’nin bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne, Mavi Vatanındaki kaynaklarına yönelik tehdit, ABD ve NATO’dan geliyor. Bu tehdidi Türkiye, Karadeniz’den Akdeniz’e ve Umman Denizi’ne kadar bütünsel cephede güvenlikteki ortaklarıyla göğüslemek durumundadır. Bu nedenle Türkiye Devleti, Rusya’nın dostu olarak kendi güvenliğini sağlayabilir. Aynı şekilde Rusya, Türkiye ile ABD + Yunanistan arasındaki anlaşmazlıkta Türkiye ile birlikte mevzilenerek kendi güvenliğini sağlayabilir. ABD ve İsrail’in “Kürdistan” adı altında İkinci İsrail Devletçiğini kurma girişiminin bozguna uğratılmasında, Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtarılmasında ve Kazakistan’daki ABD darbesinin bastırılmasındaki işbirliği, bir güvenlik modeli yaratmıştır.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arabuluculuk teklifiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Perinçek şunları söyledi:

- Cumhurbaşkanımızdan Türkiye’nin güvenliği ve bölge barışı adına beklenen, arabuluculuk değil Ukrayna’yı uyarmasıdır. Ukrayna, Karadeniz’e ve Rusya sınırına ABD’yi getirme sevdasından vazgeçmelidir. Böylece yalnız Rusya’ya değil Türkiye’ye ve diğer Karadeniz ülkelerine yönelik tehdide hizmet etmektedir. Bu siyaset, Ukrayna’nın geleceğini de feda etmektedir. Karadeniz, Karadenizlilerindir. Türkiye’nin ABD’nin piyonu konumundaki Ukrayna’ya İHA Bayraktar gibi silahları satması, bugün ticaretle açıklanamaz. Türkiye, bu sözde ticaretle kendisine yönelen tehdidi silahlandırmaktadır. Türkiye ve Rusya, silah satışında birbirlerinin güvenliklerini kollamak sorumluluğunu üstlenmiş bulunuyorlar.

Perinçek, Karadeniz, Akdeniz, Hürmüz Boğazı ve Umman Denizi’nde savaşı önleyecek kuvvet Türkiye, Rusya, İran, Irak, Suriye, beraberliğinde olduğunu vurguladı. Atlantik Çağının sonuna gelindiğini Asya’dan yeni bir uygarlık yükseldiğine dikkat çekti.

# ankara # türkiye # suriye # vatan partisi # ege # Doğu Perinçek # Batı Asya # Vatan # Partisi # beijing # Rus haber ajansı # perinçek açıklama