"Üretimin başında Anadolu kadınları var"

Ressam Ertuğrul Ateş'in eserlerinin yer aldığı resim sergisi, Canvas Art Gallery'de açıldı. Artık resimlerinde kurdele motiflerinin bulunmayacağını belirten Ateş, kurdele izlerinin heykellerde süreceğini söyledi. Anadolu topraklarının bereketli ve doğurgan olduğunu belirten Ateş, resimlerinde de kadının üretimdeki rolünü işlediğini kaydetti.

Ertuğrul Ateş'in kişisel sergisi art galeride sanatseverlerle buluştu. Ertuğrul Ateş'in resimlerinde canlı tonlarla ile toprak tonlarını bir araada kullanıyor. Resimlerde saklanmış kadın motifleri Anadolu esintilerini taşıyor.

Ressam Ertuğrul Ateş, nisan ayında İstanbul'da, ekim ayında da Amerika'da sanatseverlerle buluşacak sergisindeki eserler hakkına Ulusal Kanal'a bilgiler verdi.

Ateş şunları söyledi:

- Anadolu'daki tarlalarda esas çalışan kadındır. Üretimin başında onlar vardır. Ben de bir köy çocuğuyum herkes tarladaydı çocukluğumda. Bir beden başka bir beden oluşturuyor. Anneyle çocuk arasındaki bağ yaşam boyu sürüyor. Çok kutsal bir şey. Düşündükçe bunun çok ilginç olduğunu görüyorum.
# Ankara # istanbul # ulusal kanal # Resim Sergisi # ankara sanat