Deva Partisi'nin rotası: Batıcılık

Ekonomide liberal politika izleyen Deva Partisi’nin Genel Başkanı Ali Babacan Batıya bağlılığını bir kez daha ilan etti. Partisinin Adana il kongresinde konuşan Babacan,"Deva Partisi’nin rotası, Avrupa Birliği'ne tam üyelik kriterleridir” dedi.

Sık sık İstifaların ve tutuklamaların yaşandığı ekonomide liberal politika izleyen Deva Partisi rotasının Batı ve Avrupa Birliği olduğunu açıkladı.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Adana il kongresinde konuştu. Ekonomide liberal politikaları savunan Babacan, yükselen Asya yerine gerileyen Avrupa Birliği'ni işaret etti:

- Deva Partisi'nin rotası, Avrupa Birliği'ne tam üyelik kriterleridir. Bu istikametle beraber, ülkemiz hem demokraside hem hukukta hem de ekonomide süper lige yükselecek. İlk olarak, Avrupa ile bozulan siyasi diyalogumuzu mutlaka yeniden tesis edeceğiz.

Türkiye’de Çin modelinin tartışıldığı bir dönemde Babacan, ABD'nin emperyalist programı Büyük Ortadoğu Projesi'ni yineledi. Ekonominin Avrupa’dan gelecek yatırımlarla kalkınabileceğini öne sürdü:

- Avrupa Birliği ile Gümrük Birliğinin kapsamının genişletilerek güncellenmesini sağlayacağız. Avrupa Birliği ile Türkiye arasında vize uygulamasının kalkması için gayret göstereceğiz. Avrupa ülkelerinden ülkemize akacak doğrudan yatırımların artmasını sağlayacağız.

Avrupa Konseyi’nin Osman Kavala dosyasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne sevk etme kararından sonra Babacan, 6 Şubat’ta da açıklama yaptı. Türk yargısına müdahale eden ve terör tutuklusu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını da isteyen AİHM’i savundu.

# abd # türkiye # açıklama # çin # terör # ekonomi # türk # ali babacan # deva partisi # avrupa # Partisi # liberal ekonomi