HDP'li Parmaksız Türkiye'yi katliamcılıkla suçladı

Eski HDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Bülent Parmaksız, 6-8 Ekim olayları davasındaki savunmasında Türkiye'ye “Katliamcı” suçlaması yaptı. Parmaksız “Ulus devlet zihniyetinin özünde kirlilik vardır. Farklılıklara tahammülü yoktur” ifadelerini kullandı.

HDP’nin yurttaşları sokağa çağırdığı 6-8 Ekim olaylarının davası sürerken HDP’li sanıklar Türkiye karşıtı skandal açıklamalar yapıyor.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 108 sanıklı 6-8 Ekim olayları davasının 9’uncu duruşması 4’üncü gününde de devam etti. Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi yerleşkesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklardan bazıları ile sanık avukatları katıldı.

Diğer tutuklu sanıklar ise farklı cezaevlerinden video konferans sistemiyle duruşmaya bağlandı. Duruşmada sanıklardan eski HDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Bülent Parmaksız savunmasına devam etti. Davayla ilgisi olmayan konuları anlatan Parmaksız, Türkiye’ye “ katliamcı” suçlaması yaptı:

- Ulus devletlerin özünde kirlilik vardır. Amerikalılar, İngilizler katliamlar yapmadı mı, yaptı. Türkler de yaptı, çünkü bu ulus devlet zihniyetinin özünde vardır. Farklılıklara tahammülü yoktur ve kapalıdır, sınırlı bir şeydir.

Ulusların ve sınıfların olmadığı bir dünya istediklerini kaydeden Parmaksız, ulus devletleri hedef aldı:

- Milliyetlerin ortaya çıkışındaki sınıfsal nedenler görmezden gelinerek sınıf dışı bir tarih anlayışıyla yapay bir gerçeklik öne sürülmüştür.

# ankara # türkiye # hdp # Devlet # hdp pkk # milliyet # ulus devlet