Elektrik mühendisleri özelleştirmeye karşı uyardı

Elektrik Mühendisleri Odası Isparta'da yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin açıklama yaptı. Özelleştirme uyarısının yapıldığı açıklamada Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin özelleştirilmesinin durdurulması gerektiği vurgulandı. Elektrik dağıtım şirketlerinin denetimine de dikkat çekildi.

Elektrik Mühendisleri Odası, Isparta'da yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin " özelleştirme" uyarısı yaptı.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin özelleştirilmesinin durdurulması gerektiği vurgulandı. Yazılı açıklamada "Isparta Vakası ve eldeki bilgiler doğrultusunda TEİAŞ`ın özelleştirilmesinden vazgeçildiği derhal kamuoyuna ilan edilmelidir." denildi.

Elektrik dağıtım şirketlerinin denetiminin özel şirketler tarafından yapılmasının önünün açıldığı da belirtildi. "Bu dönüşüm gerçekleşirse bütün ülkenin akıbeti Isparta gibi olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca enerjide kamulaştırma öne çıkarıldı. Elektrik Mühendisleri Odası'nın yaptığı açıklamada " Enerji zamları enerji sektörünün hızla kamulaştırılması gerektiğini ortaya koymuştur. Bu olay bunu bir kez daha teyit etmiş olup, siyasi partilere bu acil durumu işleme almalarını kamusal bir sorumluluk ile hatırlatmak istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ednan Arslan da Isparta'daki kesintinin nedeninin özelleştirme olduğunu söyledi. Arslan, elektriğin hava, su, ekmek gibi temel bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

# izmir # chp # türkiye # ısparta # elektrik # özelleştirme # enerji # kamulaştırma # elektrik mühendisleri odası # elektrik faturası # elektrik zammı