Elektrik dağıtımında özelleştirmenin bilançosu ağır

Yüksek faturalar en çok üretim, sanayi ve esnafı etkiliyor. 2018’den bu yana iş yeri ve sanayi elektriğine yüzde 774 zam oranında zam yapıldı. Yüksek orandaki zamlar enflasyona da kötü yansıdı.

Elektriğe gelen zamlar katlanarak artıyor. Açıklanan verilere göre İşyerlerine ve sanayiye yapılan elektrik zammı 2018'den bu yana yüzde 774.6'ya ulaştı.

Aynı dönemde meskenlerdeki zam oranı da yüzde 408 oldu.

4 yılda artan enerji maliyeti de enflasyonun en önemli sebeplerinden biri haline geldi.

Sözcü'nün haberine göre, elektrikte 21 dağıtım şirketi için uygulanacak tarifelerin yüzde 2.38'i kâr olarak garanti edildi. Garanti edilen kâr marjının sağlanması için de öncelikle sanayi ve iş yeri elektrik fiyatlarına yüklenildi.

İşyeri ve sanayide elektrik fiyatları önemli ölçüde yükseldi. 2018 yılından bugüne yapılan zammın oranı da yüzde 774 'ü buldu.

Elektriğe her yapılan zam sanayici ve iş yerleri tarafından maliyetlere yansıtılmak zorunda kalındı. Üretim maliyetindeki artış tüketiciye zam olarak yansıdı. Bu artış da enflasyonu yükseltti.

# diyarbakır # zam # elektrik # özelleştirme # artış # Ucuz # Devlet # üretim # esnaf # enerji # kamulaştırma # çıkış yolu # elektrik faturası # elektrik zammı # elektrik dağıtımı # izmir esnafı