Esnaf yüksek elektrik faturalarına tepkili

Antalya’da da esnaf yüksek elektrik faturalarına tepki gösteriyor. İş hayatları boyunca bu denli yüksek faturalarla karşılaşmayan esnaf, tasarruf etse de baş edemiyor. Onlar, elektriği ucuza tüketmek ve dağıtım hizmetini devlet eliyle almak istiyor.

Haber: Devrim Dönmez- Kamera: Osman Zeybekoğlu

Elektrik hayatın olmazsa olmazı. Ancak gelen zamlardan sonra faturasıyla baş edilemiyor. Esnaf, yüksek faturalar nedeniyle zor günler geçiriyor.

Kentin en işlek caddesi Güllük’te, 30 yılı aşkındır hizmet veren bir işletmeye 28 bin liranın üzerinde fatura geldi. Firma sahibi Şefik Toprak, duruma tepkisini, üzerinde fatura bedelinin yazılı olduğu pankart ile gösterdi.

Yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren işletmenin hemen her şeyi elektrikle çalışıyor. Şefik Toprak, yüksek bedelli faturayı görünce kemer sıkmak istemiş ancak bu da yeni maliyetlere yol açmış.

Şefik Toprak, iş hayatı boyunca ne krizler, ne zorluklar atlattı. Bu faturayı da borçla güçlükle ödeyecek ama…

Şuan 10’un üzerinde çalışanı var. Daha uzun yıllar vatandaşa hizmet vermek istiyor. Artan maliyetler Toprak’ı oldukça zorlasa da fiyatlarına yansıtmamak için direniyor. O ve diğer tüm esnaflar kalıcı çözüme işaret ediyor.

# Antalya # antalya # haber # elektrik # özelleştirme # Ucuz # Devlet # esnaf # kamulaştırma # fatura # çıkış yolu # elektrik faturası # elektrik zammı