Millet İttifakı’nda adaylık anlaşmazlığı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nda yaşanan ortak aday krizinde yeni bir rota çizdi. Kılıçdaroğlu, her siyasi partinin genel başkanının seçimlerde yarışacağını söyledi. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanlarının adaylığına da kapıları bir kez daha kapatan Kılıçdaroğlu "Belediye başkanlarımız kendilerini kentlerine adamış durumdalar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Biz erken seçim istiyoruz. Hem de hemen. Erken seçim olsun ve Erdoğan karşıma çıksın, onu sandıkta göndereyim.'' sözleriyle erken seçim taleplerini yinelemiş, kendisinin de aday olacağı sinyalini vermişti adeta.

Kılıçdaroğlu, bu sözlerine açıklık getirdi. Millet İttifakı'nın ortak aday projesinin rafa kalktığının sinyalini verdi:

- Bütün genel başkanlar yarışacaklar, Erdoğan da yarışacak. Hepimiz yarışacağız.

Bir televizyon kanalında soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu'na "Erdoğan karşıma çıksın" sözleri hatırlatıldı. Bunun bir adaylık açıklaması olup olmadığı soruldu:

- Tüm genel başkanlar yarışacak. Erdoğan da yarışacak, Saadet Partisi de yarışacak, İYİ Parti de DEVA da DP de hepimiz yarışacağız.

Kılıçdaroğlu, İstanbul ve Ankara Belediye Başkanlarının adaylığıyla ilgili gelen soruya da yanıt verdi. Kapıları bir kez daha kapattı:

- Adaylık konusunda yarış yok. Belediye başkanlarımız kendilerini kentlerine adamış durumdalar.

Bu açıklamaların yapıldığı gün sürpriz bir buluşma oldu. CHP lideri, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü.
Görüşmede, CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin 12 Şubat Cumartesi günü yapacağı basın toplantısı ele alındı.

12 Şubat'taki basın toplantısında 6 partinin yaptığı "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" çalışmaları hakkında bilgiler verilecek. Söz konusu toplantı öncesi liderlerin oturma düzeninde kriz olduğu kamuoyuna yansımıştı:

- Bir yuvarlak masanın etrafında oturacağız. Oturup, karar alacağız. Diğer partilerin de taleplerini de liderler açıklarlar. Ben de açıklamaları takip ederim.
# istanbul # chp # ankara # erdoğan # İyi Parti # parti # kemal kılıçdaroğlu # erken seçim # kılıçdaroğlu # millet ittifakı # seçim # meral akşener # televizyon # Partisi # basın # 2023 # siyaset # seçim açıklaması