Ağrı'nın çetin şartlarında zorlu antrenman

Kış mevsiminin çetin geçtiği Ağrı'da kayaklı koşu takımı sporcuları karlı dağlarda zorluğa karşı milli forma için çalışıyorlar. Müsabakalarda başarı elde etmek için dondurucu soğukların etkili olduğu dağlarda antrenman yapıyorlar.

Son yılların en çetin kışının yaşandığı Ağrı'da kayaklı koşu takımı sporcuları, milli formayı kapmak ve müsabakalarda başarı elde etmek için dondurucu soğukların etkili olduğu karlı dağlarda antrenman yapıyorlar.

Kayaklı koşu branşında birçok başarısı bulunan Ağrılı sporcular, yaz aylarında bunaltıcı sıcaklarda asfaltta, kışın ise hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü karla kaplı dağlarda güç depoluyorlar.

Haftanın belirli günlerinde Küpkıran Mahallesi'nde bulunan dağlık alanda bir araya gelen sporcular, antrenörleri eşliğinde ağırlıklı olarak teknik, kuvvet ve sürat antrenmanları yapılıyor.

Son yılların en fazla kar yağışının etkili oldu kentte iş makineleri desteğinde karların temizlenmesiyle oluşturulan 3 kilometrelik dik yamaçlı parkurda çalışma yapan sporcular, ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılı sonuçlar elde etmek için efor sarf ediyor.

Kar, tipi ve soğuk havaya aldırmadan antrenmanlarını sürdüren sporcuların zaman zaman sakal ve kirpikleri kırağı tutuyor.

# spor # kar # ağrı # antrenman # kış # sporcu # Kayaklı koşu