İran İslam Devrimi 43 yaşında

İran, İslam Devrimi'nin 43'üncü zafer yıl dönümünü kutladı. 11 Şubat 1979 yılında gerçekleşen devrimin yıldönümü kutlamalarında ülkenin dört bir yanı zafer gösterilerine sahne oldu. Zafer yıl dönümünde konuşan İran Cumhurbaşkanı Reisi, ülkenin dış politikasına ilişkin önemli mesajlar verdi. "Başta komşularımız olmak üzere tüm ülkeler hakkında dengeli bir görüşe sahip olmalıyız.’’ diyen İran Cumhurbaşkanı, " New York ve Viyana'ya asla umut bağlamadık" ifadelerini kullandı.

İranlılar İslam Devriminin 43. yıldönümü için alanlara akın etti.

Koronavirüs kısıtlamaları nedeni ile kutlama kortejleri bu yıl araçlarla gerçekleşti.

Başkent Tahran'da gerçekleşen kutlamalarda araç kortejlerine vatandaşlar, bisiklet ve motosikletleri ile eşlik etti.

Alanları dolduran İranlılar ABD ve İsrail karşıtı dövizler taşıdı.

Tahran Cuma Namazı hutbesinde İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi bir konuştu.

Reisi, İslam Devrimi'nin kimliğini oluşturan unsurların doğru bir şekilde tanımlanması gerektiğini belirterek, dev değerlerinin genç kuşağa aktarılması gerektiğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, "Halkımızın 11 Şubat 1979’daki sloganları bugün de devam etmeli. O günlerde ‘Bağımsızlık, Özgürlük, İslam Cumhuriyeti’ ile ‘Ne Doğu Ne Batı’ sloganları atılırdı. Bu sloganlar bugün de söylenmelidir. Kimsenin egemenliğini kabul etmeyiz. İslam Cumhuriyeti'nin değerleri değişemez." dedi.

Reisi, "Hükümet göreve başladığında temel gıda ürünleri konusunda endişeliydi, ancak şimdi bu konuda hiçbir sorun yok. Ülkenin kapasiteleri üretime yöneliktir." ifadelerini kullandı.

Dış siyasette dengeli bir dış politikaya önem verdiklerini belirten İran Cumhurbaşkanı, “Batıya bakış ülkenin dengesini bozdu. Başta komşularımız olmak üzere tüm ülkeler hakkında dengeli bir görüşe sahip olmalıyız. Ülkenin kuzeyi, güneyi, doğusu ve batısındaki insanlardan umutluyuz. New York ve Viyana'ya asla umut bağlamadık" dedi.

İbrahim Reisi, "Gelecek için çok umutluyuz, bu sadece sözde değil. Her geçen gün ülkenin kapasitesi ile gücünü gördüğümde geleceğe dair umudumun daha da arttığını Sayın İslam Devrimi Lideri’ne de arz ettim. Gençlere geleceğin çok parlak ve umutlu olduğunu söylüyorum." diye konuştu.

# abd # iran # koronavirüs # cumhurbaşkanı # Cuma # ibrahim reisi # doğu # kutlama # 11 şubat # iran islam devrimi # İslam Devrimi