Nikol Paşinyan'dan Türkiye mesajı

Ermenistan meclisinde vekillerin sorularını yanıtlayan Başbakan Nikol Paşinyan, Azerbaycan ve Türkiye ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Paşinyan, Azerbaycan’la barış anlaşması imzalamayı ve Türkiye’yle diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesini hedeflediklerini söyledi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin parlamentosunda vekillerin sorularını yanıtladı.

Paşinyan, Azerbaycan’la barış anlaşması imzalamayı ve Türkiye’yle diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesini hedeflediklerini söyledi.

Ermenistan Başbakanı, milletvekillerine sınırdaki karayolu trafiğinin açılması için Azerbaycan ve Rusya’yla görüşüldüğü bilgisini de verdi. Paşinyan, teklife Azerbaycan'dan olumlu yanıt almaları halinde karayollarının yenilenmesi ve inşasıyla ilgili çalışmaları yürütmeye hazır olduklarını ifade etti.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da açılması planlanan demiryoluyla ilgili de anlaşmaya hazır olduklarını kaydeden Paşinyan, “Bunun yasal olarak kayıt altına alınması, kağıt üzerinde imzalanması gerekiyor." dedi.

Öte yandan Türkiye ve Ermenistan arasında normalleşme müzakerelerinde ilk görüşme, özel temsilcilerin katılımıyla 14 Ocak’ta Moskova’da yapılmıştı. 2.görüşme ise 24 Şubat'ta Viyana'da yapılacak.

# türkiye # rusya # Azerbaycan # normalleşme # moskova # dağlık karabağ # Barış # diplomasi # anlaşma # Nikol Paşinyan