6 parti Atlantik rotasında birleşti

CHP ve İyi Parti'nin içinde olduğu 6 siyasi parti liderinin Ankara'daki buluşması siyasetin gündeminde. 6 parti tarafından ortak açıklamada Türkiye'nin güvenliğini yakından ilgilendiren konular yer almadı. ABD tehditleri, PKK ve FETÖ ile mücadele, Doğu Akdeniz ve Karadeniz'de artan tehlikeler bildiriye konulmadı. Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği normlarına bağlılığın ilan edildiği ortak metinde Batı'ya Osman Kavala ve terör tutuklusu Selahattin Demirtaş mesajı verildi.

Millet İttifakı ve bileşenlerinin kamuoyuna açıkladığı bildiri tartışmaları beraberinde getirdi. Bildiride Türkiye'nin güvenliğini yakından ilgilendiren hayati konuların yer almaması tepki çekti.

Cumartesi günü 5 saati aşkın süren toplantıda Türkiye'nin sorunlarının ele alındığı açıklanmasına rağmen ABD merkezli tehditler görmezden gelindi. Irak'ın kuzeyinden Suriye'nin doğusundan, Kıbrıs'tan, Doğu Akdeniz'den, Yunanistan'dan, Dedeağaç'tan ve Karadeniz'den yükselen tehditlerden bahsedilmedi.

ABD MERKEZLİ TEHDİTLERİ YOK SAYDILAR

ABD'nin Türkiye'ye doğrulttuğu namlulardan söz etmeyen siyasi partiler, Batı'ya bağlılıklarını da ilan etti.

Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği'nin normlarına uyacaklarını açıklayan 6 parti Batı'ya Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş mesajı da verdi.

Türkiye'nin 40 yılı aşkın bir süredir mücadele verdiği terör konusunun da CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi'nin gündeminde yer almadığı görüldü. 6 partinin bildirisinde PKK ve FETÖ ile mücadele yer almadı.

6 parti, üzerinde anlaşmaya vardığı " Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" ile ilgili metni 28 Şubat günü kamuoyuna açıklayacak. "Batı kaynaklı irticaya karşı mücadelenin" başlangıcı olan 28 Şubat'ta bu açıklamanın yapılacak olması "Batı kaynaklı irticaya koruma kalkanı" olarak yorumlandı.

# chp # abd # türkiye # fetö # pkk # hdp # İyi Parti # parti # terör # kemal kılıçdaroğlu # Kıbrıs # ali babacan # Ahmet Davutoğlu # doğu akdeniz # karadeniz # millet ittifakı # deva partisi # meral akşener # avrupa birliği # doğu # tepki # saadet partisi # Partisi # Demokrat Parti # Temel Karamollaoğlu # Gelecek Partisi # Avrupa Konseyi # Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem