"Devrimin mesajı bağımsızlık ve özgürlük''

İran Ankara Büyükelçisi Mohammed Farazmand, İran İslam devriminin verdiği mesajın bağımsızlık ve özgürlük olduğunu belirtti. Ulusal Kanal’a konuşan Farazmand, devrimden bu yana Türkiye ve İran ilişkilerinin artarak devam ettiğini işaret etti. İran elçisi Devrimin 43’üncü yılında ticari ilişkilerin 30 milyar dolara çıkarılmasını hedeflediklerini de vurguladı.

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Uğur Pideci

İran Ankara Büyükelçiliği zafer yıldönümünde Ankara’da bir otelde kutlama düzenledi. İran’ın Ankara Büyükelçisi Mohammed Farazmand, İran İslam Devrimi’nin 43’üncü zafer yıldönümünde önemli mesajlar verdi:

- 43 yıl önce büyük bir olay oldu. Bunun hem içeride hem de bölgesel etkisi oldu. Verdiği mesajda ulusların bağımsızlığı ve özgürlüğüydü. Belki de Tel Aviv’de ve Washington’da İran İslam Cumhuriyeti’nin devrimi 43’üncü yılını görmeyecek diye söylüyorlardı. Ama 40’ıncı yılını da gördü, 43’üncü yılını da. Bunu söyleyenlerin birçoğu belki siyasi arenada yok ama İran İslam Cumhuriyeti hala ayaktadır.

Farazmand, iki ülke arasındaki ilişkilerin devrimden bu yana artarak devam ettiğini işaret etti:

- İki ülke ilişkileri geçmişe dayalı derin tarih ve kültürüne devrimin başından beri çok güçlü bir şekilde devam ediyor. Resepsiyonumuza da Ulusal Kanal katıldığı için programı çektiklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ulusal Kanal’a konuşan Farazmand, iki ülkenin ticari hedeflerini de anlattı:

- İki ülkenin ticari ilişkileri dengeli ve istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Bunun belirli bir miktarı 10 milyar dolarlık seviyesi zaten garanti edilmiş bir vaziyettedir. Ve umarız özellikle ambargolar kalktıktan sonra oluşacak yeni ve güzel koşullardan dolayı ilişki seviyemizi 30 milyar dolara çıkarırız.
# Ankara # abd # ankara # türkiye # iran # israil # ticaret # ulusal kanal # büyükelçi # Ulusal # washington # tahran # kanal # iran islam devrimi # mohammed farazmand