Perinçek Kore Parlayan Yıldız Günü’nü kutladı

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin devrimci ve vatansever lideri Kim Jong İl anıldı. ‘Parlayan Yıldız Günü’ adıyla yapılan kutlamalar kapsamında çevrim içi uluslararası etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek onur konuğu olarak konuşma yaptı. Kore ile Türkiye’nin emperyalizme karşı mücadelesiyle Asya’nın iki ucunu koruduğunu ifade eden Perinçek, Kore’nin yeniden birleşmesini desteklediklerini vurguladı.

Kore Halkı “ Parlayan Yıldız Günü”nü kutladı. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin devrimci ve vatansever lideri Kim Jong İl anıldı.

'Parlayan Yıldız Günü' adıyla yapılan kutlamalar kapsamında çevrim içi uluslararası etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Uluslararası kutlama komitesi tarafından görevlendirilen Endonezya ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Dostluk ve Kültürel Değişim Derneği ev sahipliği yaptı.

Etkinlikte Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Endonezya Büyükelçisi An Kwang İl de hazır bulundu.

Etkinlikte Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek onur konuğu olarak konuşma yaptı. Perinçek, Kim Jong Un önderliğinde ABD emperyalizminin silahlı tehditlerine meydan okuyan Kore Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin insanlığa cesaret verdiğini ve Kore ile Türkiye’nin emperyalizme karşı mücadelesiyle Asya’nın iki ucunu koruduğunu ifade etti. Vatan Partisi Genel Başkanı Kore’nin yeniden birleşmesini desteklediklerini vurguladı:

- Vatan Partisi Genel Başkanı olarak Kore’ye yaptığım ziyaretler ve özellikle Büyük Lider Kim İl Sung ile yaptığım görüşmeler, unutulmaz anılar olarak bilincimde yaşıyor. Kore’nin yeniden birleşmesini Türkiye’den destekliyoruz. Bu tarihî günde KDHC’nin Sayın Lideri Kim Jong Un’u, Kore İşçi Partisi yöneticilerini ve Kore halkını, Türkiye’den devrimci arkadaşlık duygularıyla selamlıyoruz.

Dünya devletleri ve partileri adına konuşmasını yapan Perinçek, yaptığı ziyaretler ve Kim İl Sung ile yaptığı görüşmelerden örnekler vererek Kore’ye dair gözlemlerini aktardı:

- Sevgili Lider Kim Jong İl, eserleriyle Büyük Lider Kim İl Sung’un yolundan yürüdü ve sosyalizm mücadelesine teorik katkılarda bulundu. Bugün Sayın Lider Kim Jong Un önderliğinde ABD emperyalizminin silahlı tehditlerine meydan okuyan Kore DHC, Büyük Lider Kim İl Sung’un çizdiği rotada ve Kim Jong İl’den esin alarak bütün insanlığa cesaret vermektedir.

Perinçek, Kim Jong İl'in yaşamı boyunca verdiği mücadeleyi yazdığı eserlerle sosyalizmin teorik birimine katkı sunduğunu ifade etti. Ayrıca Kore’nin sanatsal ve askeri alanlardaki atılımlarında büyük pay sahibi olduğunu devrimci ve vatansever mücadele verdiğini belirtti. Perinçek, Kore halkının Parlayan Yıldız Günü’nü kutladı:

- Kim Jong İl, SSCB’nin kapitalizme geri dönüşünden sonraki yılların zor koşullarında sosyalizm yolunda ısrar ederek, insanlığın büyük geleceğine omuz verdi.

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek’in konuşmasının tamamı, tüm dünyadan gönderilen kutlama mesajları ve Kim Jong İl’i anlatan metinlerle beraber e-seminer formatında da yayınlandı.

# abd # türkiye # Perinçek # vatan partisi # Doğu Perinçek # asya # dünya # doğu # Vatan # kutlama # Partisi # ABD emperyalizmi # Kore # kore demokratik halk cumhuriyeti # SSCB # Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek