İran Devrimi'nin 43. yılı kutlandı

İran İslam Devrimi’nin 43’üncü yıl dönümü Ankara ve İstanbul'da coşkuyla kutlandı. Ankara'da İran Büyükelçiliği, İstanbul'da ise İran Başkonsolosluğu kutlamalara ev sahipliği yaptı. Kutlamalara ABD emperyalizmi ile mücadele ve Türkiye İran ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik verilen mesajlar damga vurdu.

Özel eserler seslendirildi, yöresel ürünler sergilendi, dostluk mesajları verildi. Ankara ve İstanbul, İran İslam Devrimi’nin 43’üncü yıldönümü kutlamalarına ev sahipliği yaptı.

İran Ankara Büyükelçiliği, milli gün için bir otelde kutlama töreni yaptı. İran Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand, konuklarla yakından ilgilendi. Kutlamalara, VatanPartisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf Tunçer ve Genel Sayman Yardımcısı Görkem Gözet katıldı.

Çok sayıda yabancı diplomatların ve İran dostlarının katıldığı törende Ticaret Bakanı Mehmet Muş da yer aldı.

43'ün yıl kutlamaları kapsamında İran İstanbul Başkonsolosu Javaad Maboudi Far da misafirlerini kabul etti.

İstanbul'daki bir otelde düzenlenen resepsiyonda Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen de davetliler arasındaydı.

Resepsiyonda İran'a özel resimli halıların tanıtımı da yapıldı.

İran Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bu zafer aslında bir milletin, dış güçler tarafından desteklenen despot bir rejim karşısında kendine olan inancının, özgüveninin zaferidir. İran halkının inancı ve direnişi sayesinde, bugün, İran İslam Cumhuriyeti'nin gücünün zirvesine eriştiğini, Batı Asya bölgesinde istikrarın kaçınılmaz bir aktörü haline geldiğini ve bölgenin istikrarı ve yararı doğrultusunda hareket ettiğini görüyoruz. Önümüzdeki yüz yılı Türkiye-İran dostluğu damga vuracak. Ne yazık ki bazı Batılı devletler, özellikle de Amerika, İran halkına karşı daha önce başarısızlığa uğrayan politikalarını hala sürdürmekte ısrar ediyor. ABD, İran'ın gerçekleri ile tanışarak ve maksimum başarısızlık yaklaşımını etkili bir şekilde terk ederek kendisi için yeni fırsatlar açabilir. Şimdi top onlarda. Kuşkusuz, Türkiye ticarette, ekonomide, siyasette ve ayrıca sosyal ve kültürel ilişkilerde en önemli komşularımızdan biri ve güvenilir bir partnerdir. Ayrıca iki ülke enerji ve ulaşım alanında birbirlerinin kapasitelerinden yararlanmaktadır. İran İslam Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki bu sürdürülebilir ve çok boyutlu ilişkiler asırlara yayılan uzun bir geçmişe sahiptir.

İran İstanbul Başkonsolosu Javaad Maboudi Far da açıklamasında şunları söyledi:

Tüm ambargo ve tüm baskılara rağmen dini liderimizin liderliğiyle bu sorunları çözdük. Umarız ki yakın zamanda bu ambargolar kalkar ve biz de hızlı bir şekilde ilerleriz. Burda şahsen kendi adıma ve ülkemi temsilen Türkiye Cumhuriyeti kardeş ülkeye ve halkına çok çok teşekkür ederim.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş da şu açıklamayı yaptı:

İran büyük bir ülke büyük bir medeniyet. Belli bir ticaret hacmine ulaştık bunu inşallah daha yukarılara çıkaracağız. İran’dan ülkemize çok sayıda ziyaretçi geliyor bizden oraya gidiyor. İlişkilerimiz iyi. Tekrar İran halkını ve bu anlamlı günlerini tebrik ediyorum. Sahip olduğumuz güçlü tarihi, kültürel ve beşeri bağlarımızla birlikte ekonomi ve ticari ilişkilerimizin de ortak gayret ve temaslarla güçlenerek devam edeceğine inancımız tamdır.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Yükselen Asya çağındaki stratejik dsotumuz kardeşimiz iran devletinin milli gününü tebrik ediyoruz. Türkiyte ve iran arasındaki geniş işbirliği olanaklarını değerlendireceğimiz bir yüz yıla giriyoruz. Vatan Parttisi de Türkiye'de bu yüzyılın öncüsü olacak.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan da açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

İran Zafer Yıldönümü’nü kutluyoruz. Dost ve kardeş İran’a nice zafer yıldönümleri diliyoruz. Bunu Asya güçleri olarak hep birlikte yapacağız. Günümüzde emperyalizmle savaşın ön safında Türk ve İran devletleri var. Emperyalimzi ortadan kaldıracak yeni bi ruygarlık çağını başlatacak Türkiye ve İran bulunmaktadır. Bölge ülkelerimizin barış içinde yeni bir insanlık devrimine öncülük etmesini istiyoruz. Bu konuda aramıazda çıakrtılmak istenen he rtürlü görüş ayrılıklarını ortadan kaldıracak iradeye sahibiz.
# istanbul # abd # ankara # türkiye # iran # vatan partisi # türk # Vatan # mehmet muş # Partisi # Özgür Bursalı # hasan korkmazcan # cem dikmen # ticaret bakanlığı # Mohammad Farazmand # yusuf tunçer # iran başkonsolosluğu # iran ankara büyükelçiliği # Görkem Gözet