Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedavisi sonrası ilk ziyaretini Birleşik Arap Emirlikleri’ne yapacak. Ziyareti öncesi Birleşik Arap Emirlikleri basını için bir yazı kaleme alan Erdoğan, "İki ülke arasındaki işbirliği alanlarının artması bölgemize de olumlu yansıyacaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14-15 Şubat'ta Birleşik Arap Emirlikleri'ne resmi ziyarette bulunacak.

Ziyarette, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ilişkiler tüm yönleriyle değerlendirilerek, iş birliğinin arttırılmasına yönelik adımlar ele alınacak. Bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti öncesinde Birleşik Arap Emirliklerinde yayınlanan Khaleej Times gazetesi için bir makale kaleme aldı. Erdoğan makalede, “iki ülke arasındaki iş birliği alanlarının artması bölgemize de olumlu yansıyacaktır." ifadelerini kullandı:

- Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında enerji, sağlık, tarım, lojistik, altyapı, finans, turizm konularının yanı sıra iklim değişikliği, enerji, su ve gıda güvenliği konularında da iş birliğini ilerletmeyi hedefliyoruz. Daha fazla yatırım ve iş birliği için her iki tarafın da yeni hedefler belirlemeye hazır olduğu kanaatindeyim. Bu iş birliğinin yalnızca ikili ilişkilerde değil, aynı zamanda bölgesel düzeyde de olumlu yansımaları olacaktır. İkili ilişkileri geliştirme gayretimiz küresel düzeyde istikrarın sağlanmasına da katkıda bulunacaktır.

# türkiye # erdoğan # cumhurbaşkanı # cumhurbaşkanı erdoğan # Birleşik Arap Emirlikleri # BAE # Tarım # diplomasi