Yunanistan PKK kampını yeniden faaliyete geçirdi

Basın Kuruluşlarının Ankara Temsilcileriyle buluşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin Türkiye karşıtı adımları ile ilgili kritik açıklamalar yaptı. ABD'nin Uygur Türkleri üzerinden Türkiye'yi manipüle etmeye çalıştığını söyleyen Soylu, bir siyasi partinin de bu konuda görevlendirildiğini açıkladı. ABD ve Avrupa'nın Türkiye'yi LGBTİ üzerinden hedef aldığını belirten İçişleri Bakanı, "Sadece politik değil kültürel bir salınım da yapıyorlar" dedi. Bakan Soylu, düzensiz göçle mücadeleye dair d

Atlantik merkezli tehditlere dikkat çekti. Uygurlar üzerinden manipülasyon yapıldığını söyledi. Bir siyasi partinin de ABD tarafından bu konuda görevlendirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yazılı ve görsel basının Ankara Temsilcileriyle Gölbaşı Vilayet Evleri'nde bir araya geldi. Soylu, ABD ve Avrupa'nın kışkırtıcı faaliyetlerine ve LGBT-İ'ye dikkat çekti:

- ABD Uygur meselesi üzerinden bizi manipüle etmek istiyor. Uygur konusunun müsebbibi bizmişiz gibi konuyu uyutup uyutup uyandırıyor. Kendi içimizdeki bir takım mahfillerle yapıyor. Bir siyasi partiyi manipüle üzerine sahiplendirmiş. Yalan ve kurgu üzerinden bunu götürüyorlar.
- ABD ve Avrupa LBGTİ konusunda da Türkiye üzerine sadece politik değil kültürel bir saldırı yapıyor. Bu bir tesadüf değil.

Mülteciler konusunda Batılı ülkelerin Türkiye'de ajanlık faaliyetleri yürüttüğünü ifade eden Bakan Soylu, özellikle de kitle örgütleri içinde bu çalışmaların yapıldığını kaydetti. Bu tarz kışkırtıcı faaliyetlere karşı gerekli önlemlerin alındığı bildirdi:

- Hemen yanı başımızda olan ve her türlü istikrarsızlığının bize sirayet edeceği ve sonucunda da bize sirayet edebileceği gelişmeleri görüyoruz. Dünyada hangi güvenlik problemi varsa hepsi bize temas ediyor. Bunun kaynağı da biz değiliz. Bunun kaynağı bence bunu yaşayan ülkeler de değil.

Söz konusu Türkiye olunca PKK ve DEAŞ'ın birlikte çalıştığını da aktaran İçişleri Bakanı Soylu, Yunanistan'daki Lavrion terör kampına dair de bilgiler verdi. Kampta eğitilen teröristlerin Avrupa üzerinden Türkiye Irak sınırına kaydırıldığını söyledi.

Bakan Soylu, "Göç buluşması" adı atlında yapılan Türkiye'deki Suriyeliler hakkında da tespitleri paylaştı:

- Türkiye’nin kara sınırı uzunluğu 2 bin 949 kilometredir. Bunun bin 316 kilometresi sınır duvarı ile kaplı. İran ile çok iyi ilişkiler yürüttük. Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyeli var. Bunlardan sadece yaklaşık 194 binine Türkiye vatandaşlığı verildi. 8 milyonun üzerinde hemen harekete geçmeye hazır göç kütlesi var. Herhangi bir saldırıda, teşvikte, tehditte veya bulabildikleri bir fırsatta.
# abd # ankara # türkiye # yunanistan # pkk # abd pkk # terör # terörle mücadele # avrupa # batı # bakan # Atlantik # lgbti